Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в петък, 13 октомври 2017

Мръсен въздух изсмуква 3 млрд. годишно от България

02-113 000 са преждевременните смъртни случаи у нас и това налага спешни мерки, посочиха от Генералната дирекция „Околна Среда“ на Европейската комисия. Правителството се надява вместо санкции Брюксел да постави срок.

 

 

 

Криза за лекари и сестри у нас и в Европа

26-1Здравните работници застаряват все повече. Над 50% от медиците в страната са на възраст над 55 години. 95-годишни лекари продължават да практикуват.

 

 

 

 

Морската индустрия е във възход, нужни са й повече специалисти

15-1В най-скоро време ще се появят автономни кораби без екипажи, казва проф. Нийл Бос, председател на Международната асоциация на морските университети в интервю за „Труд“.

 

 

 

Познава ли Никола историята?

13-kutiВ неделя Македония излиза на местни избори, които повече отвсякога са натоварени с очакване за промяна или не на държавно равнище. Основната битка очевидно, както и друг път, ще се води за Скопие - коментар на Костадин Филипов.

 

 

 

 

 

 

Карлес Пучдемон избра свободата. Своята

12-1Единственото сигурно нещо в тази ситуация, което може да се каже е, че размирният лидер избра свободата. Към този момент - своята. В навечерието на заседанието Мадрид отправи лична закана към Пучдемон, че в случай на обявяване на независимост, ще последва незабавен арест. Едва ли това е истинската причина за предложеното решение да се „отложи“ обявяването на независимостта на Каталуня от Испания, но при всички случаи виждаме ясни сигнали за неувереност в редиците на националистите - анализ на Димитър Гърдев.

Суровият идалго

Мариано РахойСилует на испанския премиер Мариано Рахой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България