Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в неделя, 15 октомври 2017

Албания призна българското малцинство

05-1Тирана промени позицията си след резолюция на ЕП. Решението пише история, според евродепутатите ни. Македонците протестират.

 

 

 

Прибалтика - нашият пример според студенти

0201Изследване на антикорупционното законодателството в 21 държави в ЕС, направено от студентската програма за законодателни проучвания в Народното събрание, препоръчва на българските депутати да заимстват от Литва и Латвия.

 

 

 

Селският туризъм с 20% ръст това лято

07012017 година е една от най-добрите за развитието на селския туризъм, над 85% от легловата база в местата за настаняване през месец август е била запълнена, което е своеобразен рекорд, съобщиха пред "Труд" от Асоциацията на българските села (АБС).

 

 

 

Годжи блъди мери забъркват в центъра на София

0801Димитър Владимиров отглежда 11 декара с екзотичния плод в монтанското село Говежда и предлага пчелен мед с годжи бери, сиропи и коктейли с екзотичния плод на фермерския фестивал “От нашата ферма – с любов за вас” в София.

 

 

Лаптопаджийски лагер събира хора от цял свят

0901Лагер в Чепеларе събира на едно място хора от цял свят, които имат възможност да работят дистанционно с идеята да се разчупи стандартната атмосфера на работата в офис и да се създадат нови контакти.

 

 

 

 

Кой може “да подхлъзне” Меркел?

German Chancellor Merkel at Trudering festival in MunichВ неделя предстоят важни избори в Долна Саксония. Разногласията между зелените и другите участници в коалицията засега се запазват - анализ на Олег Никифоров от “Независимая газета”.

 

 

 

Вече съм добро момче, харесвам интелигентни момичета

12-2Не съм революционер, а индивидуалист, казва актьорът Явор Бахаров в интервю за "Труд".

 

 

 

 

 

Млада психоложка лекува със силата на камъните

1401Среща в Луксор обръща живота на Гергана Илиева. Духовен учител в Египет я е избрал, за да предаде знанията си.

 

 

 

 

 

 

Частници в битка за изпращане на апарат на Луната

15_1Пет компании се борят за $30 млн. в конкурс на „Гугъл“. Победителят ще получи $20 млн., но модулът му трябва да стигне до естествения спътник на Земята, да измине 500 м и да изпрати снимки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България