Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в четвъртък, 19 октомври 2017

Народът ни е трезвен според европейска статистика

02-grafika-1Само 30% от мъжете и 11,4% от жените пият всяка седмица. Българите са на трето място в ЕС по брой пушачи, предпоследни сме по физическа активност. Сред последните сме по консумация на плодове и зеленчуци.

 

 

 

Наполовина намаляват преките инвестиции

16-1С 54% се свиват парите от януари до август на годишна база. 516 млн. евро влезли в България за осем месеца, по данни на БНБ.

 

 

 

 

Сделки в небесата

10-1Търговската свада, която САЩ започнаха с канадския машиностроителен конгломерат „Бомбардие” в края на септември с обявеното налагане на 300 % мито върху вноса на техни летателни апарати на американска територия, влезе в нова фаза - анализ на Благовест Бенишев.

 

 

Натиск, неосведоменост или просто манипулация?

11-kutiКакво се крие зад поисканото премахване на допълнителното възнаграждение за стаж и опит - коментар на Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ.

 

 

 

 

 

 

Търсим архитект или инженер за кандидат-кмет на столицата

13-1Няма как да има претенция за власт, без да си си оправил отношенията вътре в партията, казва Калоян Паргов, лидер на БСП - София, в интервю за „Труд“.

 

 

 

 

 

Село с църква в кръчма зове за помощ

Ñòàðàòà öúðêâà âúâ Âåõòîâî îò äåí íà äåí ñå ðóøè è å êîíñòðóêòèâíî îïàñíàВехтово от 3 г. събира пари за нов храм. За изграждането му ще бъдат необходими точно 124 947 лв.

 

 

 

 

Два пъти Бог

32-1Силует на Морган Фрийман.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България