Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 27 декември 2019

Слепи пътища убиват нощем

Mаркировката по 90 процента по пътищата у нас не отговаря на стандарта за светлоотразителни качества. А на 30 на сто от шосета, предимно общински или между малки населени места, изобщо липсват осеви линии и други означения, по които да се ориентират шофьорите, показва проучване на Института за пътна безопасност.

 

 

Пенсионерите ни 3 пъти по-бедни от германските

Хората на възраст над 60 г. в България живеят три пъти по-бедно от тези в Германия, показват данни на Евростат. В изчисленията се взимат предвид не само пенсиите, а всички доходи на хората, както и цените на стоките в съответните страни.

 

 

 

Българското духовенство и националната революция

За тях спасението на душата върви заедно със спасението на човека и обществото от насилието и тиранията, с борбата за достоен живот. Мистериите на българските земи с проф. Пламен Павлов

 

 

 

Сюжет за малък разказ

Поглед отгоре върху перипетиите около “новооткритите” стихове на Вапцаров - от Йордан Каменов.

 

 

 

 

Глобалистката агресия е породена от страхове

Без НАТО неолибералите не виждат как още известно време могат да държат поне в относително подчинение народи с различни интереси и ценности. Без плашилото и едновременно обекта за агресии Русия не става - коментар на д-р Илия Илиев.

 

 

 

Не трябваше да бързаме с препоръките на Венецианската комисия

Вероятността главен прокурор да извърши тежко престъпление е равна на тази, астероид да затрие България, казва професорт по конституционно право Пламен Киров в интервю за "Труд".

 

 

 

Лепило за хитове

Силует на музиканта и актьор Стефан Вълдобрев.

Коментари

Задължително поле