Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в понеделник, 10 юли

Скъпо месо, евтини
колбаси

02-01

Цените на свинското месо у нас растат, а в същото време тези на колбасите, за които то трябва да е основна суровина, падат. Това показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Според тях от средата на март цената на едро на свинското месо върви нагоре и в края на юни е отчетено поскъпване от 15,5%. На годишна база пък (спрямо юни 2016 г.) повишението е с 5,3%. В същото време цената на малотрайните колбаси намалява с 6,8% за година и с над 2% на месечна база.

 

Борисов на петролен форум по покана на Ердоган

04-4

Премиерът Борисов отива на петролния форум в Истанбул по покана на турския президент Ердоган. ?
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва днес в 22-ия Световен петролен конгрес в Истанбул. Премиерът ще присъства на събитието по покана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Министерски съвет. Борисов ще направи изказване пред форума, който ще продължи до 13 юли.

 

42-ма съдии против
заповед на Калоян Топалов

11-1-1

Съдии от Софийския градски съд (СГС) ще настояват на Общото събрание утре – 11 юли, да бъде обсъдена и заповед на шефа им Калоян Топалов, отнасяща се до отпуските, научи „Труд”. Заседанието е свикано по друга тема – за съдебните заседатели, но част от магистратите ще се опитат да поставят и другия проблем преди съдебната ваканция, която започва от 15 юли. Още в средата на юни 42-ма съдии са се подписали под настояване админстративният им ръководител Калоян Топалов да свика Общо събрание, на което да се обсъди и да се изрази становище по негова заповед за отпуските РД-08-1721 от 15 май 2017 г. Искането е за насрочване на Общо събрание до 30 юни.

Генерал-лейтенант Андрей Боцев, началник на отбраната пред „Труд“: Няма кандидати за войници

15-1-1

„Последната поправка във военния закон за изслушване на кандидатите за генерали и адмирали е излишна и ненужна.“

 

 

 

 

Г-20: Eдна много различна среща

13-1

В Хамбург присъстваше и друг все по-важен глобален играч – гражданското, недържавното обществено мнение – анализ на Любомир Кючуков

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.