Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в петък, 21 юли 2017

Ножицата бедни - богати се разтваря все повече

02-01a

5,5 милиона българи живеят със средства под нужните за нормален живот. Това показват данните към юни от проучването на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. По друг критерий на проучването 32 на сто от населението на България живее в тежки материални лишения. В тази категория попадат хора, които не могат да си плащат сметките, да поддържат дома си топъл, да се хранят редовно, да посрещат неочаквани разходи и да си позволят почивка извън дома.

Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев:

КТБ не е банка, а пирамида

и личен портфейл на Цветан Василев

04-1

Случаят КТБ е най-голямата финансова измама в новата българска история и не може да се сравни с никоя друга афера в световен мащаб. Досега у нас не е имало дело с щети, представляващи процент от брутния вътрешен продукт. Говорим за суми, с които можеше да се превъоръжи цялата българска армия или да се достроят всички магистрали. Това заяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, който ръководеше разследващия екип.

 

US военни спасили

наши при катастрофа

05-1-n

Американски военни, участвали в учението Saber Guardian, помогнали на българи, пострадали при катастрофа на пътя Русе-Сливен. Това стана ясно, когато приключиха най-мащабните маневри за годината в Черноморския регион.

 

 

Кунева блокирала

1,5 млрд. лв. за наука

06-01

Бившият вицепремиер и образователен министър Меглена Кунева е блокирала близо 1,5 млрд. лв. за наука по европейски програми. Това стана ясно по време на съвместното заседание на парламентарните комисии по образование и европейски въпроси

 

 

Как Бони Бонев

измами държавата

41-1

Бони Бонев - новият морален стожер, лансиран от олигархичния кръг около Иво Прокопиев, днес гръмко обявява, че на страната ни е нужна „съдебна реформа“ и „отговорен“ главен прокурор, но не обелва и дума за това как в недалечното минало той и неговата клика измамиха същата тази държава, за да приватизират с измама и докарат до несъстоятелност рафинерията „Плама“ – Плевен.

 

На кого козируват генералите?

13_kuti

Управляващите зорлем политизират войската с промени във военния закон - анализ на Евгени Генов

 

 

 

Законодателният хаос по пътищата

12_01

С ударното гласуване и обнародването на последните промени в Закона за движението по пътищата (ЗДвП) в бр. 54 на Държавен вестник от началото на м.юли, родният законотворец създаде минимум два проблема, чието проявление предстои да видим.

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България