Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в петък, 18 август 2017

Дюнерджията, орисан да открива пари

03-1-new

За четвърти път намери чужди пари и издири собствениците им, за да им ги върне, без да се поблазни за миг дори тихомълком да си ги прибере, дюнерджията Стелиан Михайлов от Омуртаг. Последните 5000 евро, които спаси, го “намерили” във вторник вечерта, а той бързичко пак издирил и собственика им. Досега благодарение на него близо 60 000 лв. са върнати на хората, които ги загубили. Затова и Стельо вече е истински талисман на градчето.

Борисов: Гинат хора

заради обжалвания на търгове

05-2

“Десетки хора гинат заради безкрайните и безумни обжалвания на обществените поръчки, заради които изграждането на пътя Пловдив-Асеновград стартира с 2 години закъснение”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията си на разширението на пътя, наричан от местните хора “шосето на смъртта” заради многобройните загинали по него през последните години.

 

Красимир Каракачанов пред „Ди Велт“:

ЕС трябва да защити

границите си с оръжие

04-1

Евросъюзът трябва да защити външните си граници с оръжие и да възпрепятства търсещите убежище да идват на Стария континент, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред германския в. “Ди Велт”.

 

 

Детегледачки за

децата извън забавачките

06-1

Държавата ще плаща на безработни жени да работят като детегледачки на деца, които са останали без място в детските градини. Средствата ще бъдат осигурени по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Проектът стартира от 1 септември, а изискването е децата да са до 5 години. Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова

 

Путин задмина

Тръмп по доверие

24-100

Руският президент Владимир Путин вдъхва малко доверие, когато става въпрос за справяне с международни въпроси, но все пак задминава сериозно американския си колега Доналд Тръмп. Това показва изследване на независимия вашингтонски център “Пю”. “Като цяло доверието в Путин е ниско, но в много страни той е по-одобряван от Тръмп”, посочва екипът на “Пю”.

 

С Цанков камък

на шията

цанков камък

Наистина доста хора се хванаха в капана на фалшивите новини - коментар на Пламен Енчев

 

 

 

Емил Георгиев, председател на ПК „Екогласност“, пред „Труд“:

Прокуратурата да се заеме с бандата екорекетьори

емил георгиев, екогласност

Границите на „Натура 2000” се определяха само по карти, без да се отиде на място

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България