Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в понеделник, 28 август 2017

Пети ден

игра с огъня в Кресненското дефиле

01-1

Пети ден продължава битката с огъня в Кресненското дефиле. Над 500 души се опитват да овладеят пламъците, които лумнаха в четвъртък и вече са унищожили над 16 000 дка площи. 13 000 от тях са гори. Около 90% от пожара е потушен, но огнища още тлеят в него. Опасността остава, предупреди вътрешният министър Валентин Радев. Картината след опустошаването е буквално черно-бяла. Грозно стърчат овъглени дървета, а земята е покрита със сива пепел.

 

Парламентът почва

със закона за концесиите

пленарна зала, парламент

Есенната сесия на народното събрание започва тази седмица в петък. Приемането на антикорупционния закон, подготовката за приемането на бюджет 2018 година са основните приоритети на правителството. Финалното обсъждане на закона за противодействие на корупцията ще е още в първия работен ден на депутатите. След това текстовете ще бъдат съгласувани междуведомствено и идната седмица се очаква законопоректът да бъде одобрен от Министерски съвет.

 

Патриархът благослови

ученици в Кремиковския манастир

01_01

Кремиковският манастир без съмнение бе най-вълнуващото място за българските православни християни в неделния ден. Главата на БПЦ патриарх Неофит и един от най-ярките съвременни символи на вярата ни, дядо Добри, се засякоха по време на светата Литургия в църквата “Покров Богородичен” в манастира над Кремиковци. Патриархът посети светата обител, за да участва в неделната Литургия и, най-вече, да даде своята благословия на децата от летен лагер в манастира.

 

Оставаме и без офицери?!

10_1

Когато политиците пренебрегват мнението на военните, се налага да правят фокуси. Не винаги обаче им се отдава - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Патологиите на недопустимото

11_kuti

Убийството в кв. „Меден рудник“ и социалното съучастничество - анализ на Милена Бойчева

 

 

 

Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения, пред „Труд“:

Можем да сме партньор с Франция в европейската система за сигурност

13-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България