Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в петък, 8 септември 2017

Дебелата кражба е-управление

Над 2 млрд. лв. са хвърлени на вятъра за 10 г.

02-1

Въпреки усвоените милиарди левове за е-управление, такова към момента няма. Българите продължават да си губят времето, обикаляйки от гише на гише, а чиновниците да прехвърлят листове от бюро на бюро. В най-добрия случай, ако някой е подал по електронен път заявление за документ, то след това му се налага да отиде отново до институцията, да почака на някое гише, за да получи заветния документ, изкаран от принтера и подпечатан с мокър печат.

Всички експертизи

са за Източния вариант за „Струма“

07-1

Петте варианта на трасе за изграждането на най-сложния участък от автомагистрала „Струма” през Кресненското дефиле, които „Труд” представи поотделно в свои материали преди седмица, ще бъдат разгледани в понеделник от местното население в общините Симитли и Кресна. Това ще стане на обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за подобряване на трасето на лот 3.2 на автомагистралата между Крупник и Кресна.

Еколозите от „Зелени балкани“

купили 1000 дка на морето

42-zeleni-belev-1

През 2006 и 2007 година, когато са определяни зоните по НАТУРА от “Зелени балкани” купили 1034 дка на морето в Приморска Добруджа. Историята започва през 2005 г., след като от МОСВ в разрез с всички европейски правила и норми и без конкурс дават общо 9 (девет) милиона лева на “еколозите” да определят зоните НАТУРА 2000. Основните играчи са WWF с ръководител Веселина Кавръкова и “Зелени Балкани” с председател на УС мъжът є Тома Белев.

Отхвърлиха ветото

на Радев върху закона за околната среда

04-1

Депутатите от парламентарната екокомисия обсъдиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за околната среда и гласуваха проектът отново да влезе в пленарна зала. Народните представители от ГЕРБ и Обединени патриоти отхвърлиха ветото и подкрепиха заложеното в проекта отпадане на двуинстационното производство във ВАС при обжалване на решения за инфраструктурни обекти. Колегите им от БСП застанаха зад мотивите на ветото и искаха да се организира обществен дебат

Столична община мери

колко замърсяват колите ни

06-1

Испанска мобилна лаборатория измерва вредните емисии на автомобилите в София в реално време.

Акцията се провежда до 15 септември на четири различни локации в града, които се пазят в тайна. След приключването є собствениците на МПС-та с наднормено замърсяване ще получат писмо от КАТ.

Глоби не се предвиждат и целта на кампанията е да уведоми шофьорите за това колко автомобилът им замърсява въздуха и да представи статистика за това.

Бензин и дизел поевтинели

с 20 на сто за три години

бензин, дизел, горива

Бензин, дизел и пропан-бутан са поевтинели с над 20% за последните три години. Това показва проверка на „Труд“ в специализирания сайт, който следи цените на горивата fuelo.net.

Най-голямо понижение е отчетено при цената на дизела, която за периода се е понижила с 0,61 лв./л или цели 23,46% спад в цената на нафтата спрямо сега.

 

Есенната сапунка

на банкера беглец

17-1

Цветан Василев режисира и продуцира поредния си сериал. Само завършен наивник или платен наемник може да очаква, че беглец от правосъдието ще има какво ново да каже. Професионалист психиатър най-добре би могъл да постави диагнозата на персони като Антоанета и Цветан Василеви

 

 

България не може да си позволи лукса да има необразовани деца

милена дамянова

Интервю с Милена Дамянова, председател на комисията по образование в 44-ото НС

 

 

 

Криворазбраната солидарност

13_kutiТежката дума на съда в Люксембург беше провъзгласена като триумф на западноевропейските демокрации.

Възможно е да се намери и алтернативно решение, с което и Брюксел, и Вишеградците да запазят лице около бройките бежанци - анализ на Благовест Бенишев

 

 

Трябва ли армията

да лови убийци?

12-1

Законът не позволява да се включва в полицейски акции - коментар на "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България