Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в събота, 9 септември 2017

До 60% падат цените

по морето

03-2

Цените на хотелите по морето падат буквално с часове в началото на септември. Курортите и на Север, и на Юг, вече предлагат с до 10-15% по-евтини нощувки в сравнение с края на август, а до 30 септември намаленията стигат до 60%, показва проучване на кореспондентите на „Труд”. По-дълъг сезон прогнозират и метеоролозите, според които целият септември ще е идеален за плаж.

 

Войската търси

2500 резервисти

армия

По план армията трябва да има 3000 платени резервисти, но са назначени едва 500 души. Така че Въоръжените сили имат нужда от още 2 500. Това обявиха от Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната (КООСО). “Въпросът с резерва е трагичен. Нашата армия е единствената, която не може да нараства сили и средства в случай на криза или конфликт. Секторът “отбрана” е в състояние на будна кома. Съгласни сме с президента, който неотдавна образно каза, че ако скъсаме диагнозата, няма да излекуваме болния. Нещата са по-зле дори от доклада на служебния кабинет, който бе оттеглен.” заяви о.р полк. Иван Иванов, председател на КООСО и бивш зам.-военен министър в периода 2013-2014 г.

Близо 4,8 млрд. лева

похарчили болниците за 3 години

05-1

Най-голям разход на средства в сектора на здравеопазването правят традиционно лечебните заведения като в периода 2014-2016 г. той е бил в размер на близо 4,76 млрд. лв. Това става ясно от отговор на ресорния министър проф. Николай Петров на запитване на депутата от БСП Валентина Найденова.

От тях 4,54 млрд. лв. са постъпили от плащания по клинични пътеки от НЗОК.

Мъчат ни

мощни магнитни бури

07-1

Много мощни магнитни бури ще ни мъчат днес и в следващите няколко дни. Причината са трите поредни слънчеви изригвания от максималния клас Х, които са сред най-силните за десетилетието.

Последното от тях бе вчера в 11:00 часа. Предишните две бяха на 6 и 7 септември, като след тях слънчевата активност се усили още повече, съобщиха от Лабораторията за рентгенова астрономия на слънцето към Физическия институт на руската Академия на науките.

Всепоглъщащата ламя, наречена защитно гранично съоръжение

11-kuti

Оказва се, че правителствата се сменят, но проблемът си остава. Малкият брой нелегални влизания към момента не трябва да ни успокоява - анализ на Спас Ташев

 

 

Готови сме да посрещнем премиера

в Антарктида

христо пимпирев

Интервю с проф. д-р Христо Пимпирев, полярник номер едно на България

 

 

 

 

Краля клоун

филип киркоров

Силует на Филип Киркоров

 

 

 

 

Големият съботен хороскоп: Най мразените даскали според зодиите

учителка, секретарка

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България