Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в неделя, 10 септември 2017

Флорида чака

Апокалипсис

02_1_max

Ураганът Ирма удари северното крайбрежие на Куба и са насочи към US щата Флорида, където бе наредена евакуацията на 5,6 млн. души - една от най-големите в историята на САЩ. Преди това стихията погуби 22-ма души в Карибите, като остави след себе си опустошения за милиарди евро.

 

 

Военният министър Красимир Каракачанов:

Армията трябва

да участва в опазването на реда

04_01

“Убеден съм, че при опазването на обществения ред армията трябва да участва”, заяви вчера военният министър Красимир Каракачанов. Той защити решението си да прати военните на акция на МВР за залавянето на 44-годишния Георги Генов, който уби съпругата си в Пещера. Както писа “Труд”, от Президентството са изпратили на военния министър писмо, с което го питат на какво основание е издал своята заповед за включване на армейски сили в хайка за криминален престъпник. “Знам, че има такова писмо от “Дондуков” 2, ще го видя в понеделник и ще отговоря”, каза Каракачанов

Българска

платформа лови фалшиви новини в интернет

06-01

Българска технология ще се бори с фалшивите новини, които заливат интернет от няколко години насам. Екип от родни специалисти стои в ядрото на европейския изследователски проект Pheme, чиято цел е разработването на възможности за изчисляване верността на информацията по определени теми в медиите и социалните мрежи.

 

След халифата идва нова държава, която никой не иска

11_1_5kol

Създаването й ще ехти като гръм из целия Близък изток. Турция и Иран също ще бъдат застрашени, защото техните кюрди могат също да поискат независимост - анализ на Авигдор Ескин от РИА Новости

 

 

Розовият шоколад,

който бе наречен рубинен

15_3

 

Има черен, натурален шоколад. Има и млечен. И хора, които още спорят дали белият шоколад, който обикновено се прави от какаово масло, а не от какаови зърна на прах, може в крайна сметка да бъде наречен шоколад. А сега базираната в Швейцария компания “Бари Калбо” представи изцяло нов вид, чийто естествен цвят е с розовеещ отенък. Той може и да изглежда в модната разцветка розов кварц, но производителят казва, че това е “рубинен шоколад”.

90 процента

от мъжете

са под чехъл

кирил ефремов

Интервю с популярния актьор Кирил Ефремов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България