Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в четвъртък, 14 септември 2017

Русия -

заплаха №4

за България

02-1

Русия е посочена като заплаха №4 за България в годишния доклад за състоянието на националната сигурност на страната ни през 2016 г. Документът предизвика разнопосочни коментари в кулоарите на парламента и в комисията по отбрана на НС, където влезе за обсъждане. “Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море..."

Който цапа повече,

ще плаща по-скъпо

04-1

Нова система за плащането на такса “смет” ще въведе справедливост в налога. Депутатите приеха на първо четене вчера промени в Закона за местните данъци и такси, които въвеждат принципа на европейската директива “замърсителят плаща”. Това ще доведе до промяна на определянето на размера на таксата за битови отпадъци. Но по-голямата разлика ще е в сумата, която домакинствата ще плащат при окончателното гласуване на поправките.

200 000 лв. глоба

за неправилно броене на комари

07-1Финансови санкции от близо 200 000 лева ще бъдат наложени заради некоректно проведени процедури по десет обществени поръчки, сред които за райониране на популациите от комари. Поръчките са по трансрегионалната програма на България и Румъния. Проверка на процедурите е извършена от регионалното министерство в качеството му на контролиращ орган, след сигнал, подаден от Антикорупционния фонд.

 

Организираната ни престъпност

е желан партньор в чужбина

николай радулов

Интервю с проф. Николай Радулов, водещ експерт по национална сигурност

 

 

 

Гърция предпочита да има турци, вместо българи

10-1

В момента масово се фалшифицират народни песни в Южните Родопи, като българите се представят като кръволоци - коментар на Спас Ташев

 

 

 

Всеки вече е социалист. Но не и партиец

11-kuti

Светът е какофоничен поради вероучението на неолибералната религиозна секта - анализ на проф. д-р Боян Дуранкев и д-р Митко Хитов

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България