Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в сряда, 4 октомври 2017

Борисов създаде Варненска

четворка

02_02_2

“И да не вземете да напишете, че в Евксиноград се е родила нова Вишеградска четворка”, обърна се вчера премиерът Бойко Борисов към журналистите след приключване на четиристранната среща България, Румъния, Гърция и Сърбия. Той не скри опасенията си: “На европейците ще им настръхнат косите”.

От залата услужливо го посъветваха: “Кажете, че вече е създадена нова Варненска четворка, която ще работи за стабилността не само на Балканите, а и на Европа”.

Боян Магдалинчев стана

представляващ новия ВСС

04-01-1

Новият Висш съдебен съвет (ВСС) избра Боян Магдалинчев за представляващ ВСС. За него гласуваха 13 от кадровиците на първото заседание, часове след като официално встъпиха в длъжност. Магдалинчев бе предложен от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев. Другата кандидатура бе на Цветинка Пашкунова, издигната от Лозан Панов. Тя получи подкрепата на 9 от кадровиците. Трима от членовете на ВСС не гласуваха нито един от двамата.

Развалят договори

за ремонти в София

06-1

Столичната община разтрогва договорите за три обекта заради лоши ремонти и некачествена поддръжка на улици. Става дума за основния ремонт на бул. “Шипченски проход” и “Асен Йорданов”, както и за 2 от зоните за текущ ремонт и поддръжка на улици, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Фирмите, с които ще се разтрогнат договорите са “Пътища и съоръжения” и “Пътностроителна техника”. Общинското дружество “София инвест” поема поддръжката на улици до избирането на нови фирми.

Каракачанов сложи

на тезгяха 11 военни имота

07-01

Военният министър Красимир Каракачанов извади на тезгяха апетитни имоти. Те ще се продават на търг с тайно наддаване. Общата стойност на стартовата им цена е 23 176 220 лв. Става дума за 11 армейски имота, които са ненужни на войската. Те са деактувани с министерски постановления като частна държавна собственост в управление на МО. Този статут позволява на ведомството да ги извади на свободния пазар за имоти. От сегашната партида за продан най-много са на морето - 3 във Варна, 2 в Несебър и 1 в Балчик.

Путин постигна целите си в Сирия

13_kuti

ЕС и НАТО бяха и си останаха неадекватни на предизвикателството - анализ на Валентин Хаджийски

 

 

 

Тон стомана и четири колела са бреме за градския човек

проф. Ян Геел

Интервю с проф. Ян Геел, архитект и урбанист

Винаги в играта

майкъл дъглас

Силует на Майкъл Дъглас

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България