Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в събота, 7 октомври 2017

Румънци и гърци изкупуват гроздето ни

02-1

Търговци от Румъния и Гърция изкупуват българското грозде тази година. Прекупвачите пристигат с големи бусове и масово предлагат по 50-60 евроцента за килограм грозде, разказаха пред “Труд” производители от Пловдивския регион. Въпреки сравнително ниската цена местните предпочитат да продадат продукцията си на търговците от Букурещ, Гюргево и Брашов и на представителите на големите търговски вериги, за да си спестят транспортни разходи до борсите в Първенец и Огняново.

Европейски лидери

стават посланици на България

05-1

“Убеден съм, че страната ви е много добър пример за спазване на европейските ценности и ще покаже това по време на председателството.” Това заяви Жан-Давид Левит по време на заседанието на висшия политически консултативен борд на българското председателство на ЕС, което се проведе в резиденция “Лозенец”. Левит е бил посланик на Франция в ООН и САЩ и съветник на президентите Жак Ширак и Никола Саркози. Според него е изключителен шанс за България да има министър-председател като Бойко Борисов в толкова ключов момент.

Икономиката ни

расте с 3,9% през 2018 г.

07-1

Икономиката ни да нарасне с 3,9% през 2018 г., като ръстът на БВП да се запази същия и през 2019 и 2020 г. Това предвижда Министерството на финансите в своята есенна макроикономическа прогноза. Според нея крайното потребление ще се увеличи с 4,7%, а ръстът на инвестициите ще достигне 4,3% през следващата година.

 

Студ и обилни валежи

заливат цялата страна

06-1

Обилни валежи и рязко застудяване ни очакват днес и утре. Валежите в цялата страна ще надхвърлят 50 литра на квадратен метър, а на някои места, главно в северна и източна България. ще достигат до 80-100 литра. Максималните температури ще са едва 6-10 градуса, на юг - около 13-15 градуса.

 

Биейки по Радев, ГЕРБ го пакетира

с БСП

Първан Симеонов

Интервю със социолога Първан Симеонов

 

 

 

 

За ракията, фейсбук, либералите и Умберто Еко

венци мицов

Можем да сме сатирични, но само ако си подбираме внимателно към кого - анализ на Венцислав Мицов

 

 

 

Тежка процедура за гражданство спира инвеститорите

10-new

Въпреки че предоставяме по-благоприятни условия от другите европейски държави, чужестранните инвестиции намаляват - анализ на "Труд"

 

 

 

От коя зодия има най-много нобелисти?

нобел нобелова награда

Големият съботен хороскоп на "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България