Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в събота, 21 октомври 2017

Във властта няма наши и ваши - всички си заприличват

светлин русев

Интервю с академик Светлин Русев. Не избягах от политиката - политиката избяга от гражданските и човешките ми илюзии, казва големият български художник

 

 

 

Борисов дава €500 000

за Африка срещу миграцията

04-01

България ще участва във фонда за Африка с 500 000 евро в знак на солидарност. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел след лидерския Европейски съвет. Борисов посочи, че фондът, който трябва да ограничи причините за миграционните процеси към ЕС, има необходимост от общо от допълнителни 125 милиона евро.

 

 

Време разделно в Кърджали

02_01

Вместо да обедини политиците днешният празник на град Кърджали се превърна във време разделно за тях. На този ден - през 1912 година, по време на Балканската война градът, който след Съединението на Княжество България и Източна Румелия остава в пределите на Османската империя, е освободен от Хасковския отряд. Разправията кой трябва да организира честването започна от парламента. В кулоарите на НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че винаги досега празникът на Кърджали се е организирал от общината. Тази година обаче областният управител решил да направи още едно, алтернативно честване със заря вечерта, преди официалното честване.

Нова наредба

вае облика на София

07-1

Столичната община обмисля въвеждането на наредба за дизайн градската среда, която да регламентира начина, по който ще из­глеждат сградите в София. Тя ще предвижда какви дограми ще се използват, къде ще са разположени климатиците или рекламните елементи по фасадите на сградите, какви ще бъдат самите фасади и др.

 

 

Без консенсус за националната сигурност

11_kuti

Дали и при приемането на актуализираната стратегия ще надделеят разногласията на партийно-политическа основа? - анализ на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Най-

страшните

оръжия

на Турция

24_altay_sabota

Със своите 648 000 души в редовни формирования турската армия е девета в света по численост и втора в НАТО след тази на САЩ. Армията е полупрофесионална. Турските въоръжени сили впечатляват с оборудването си. Според открити източници те разполагат към настоящия момент с 4263 танка, 812 самоходни артилерийски установки, 6398 бронетранспортьора, 449 хеликоптера и около 370 бойни самолета.

 

Какви са зодиите в любовта

секс

Големият съботен хороскоп на "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България