Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" във вторник, 31 октомври 2017

КАТ ни погва от утре в акция „Зима“

С левче мерим 4 мм грайфер на гумите, задължителен от 15 ноември до 1 март

02_01-1

Пътната полиция започва акция “Зима” от 1 ноември в цялата страна. Патрули ще спират и проверяват за изправността на пръскалки, чистачки, фарове и парно в автомобилите. Освен техническата изправност на колите, до 30 ноември ще се следи и за спазването на закона от велосипедисти, каруцари, пешеходци и т.н. Новото тази зима е изискването от 15 ноември до 1 март автомобилите да бъдат с гуми, чиито грайфер е дълбок не по-малко от 4 милиметра.

Разследване на „Открито“ по БНТ:

НЗОК плаща на аптека „Марешки“

контрабандна „Хумира“ от Турция

валя ахчиева

Разплитането на аферата с контрабандния внос на скъпоструващата „Хумира” започва с Ангел Апостолов от Бургас. Той е с диагноза псориатичен артрит. Апостолов отишъл с рецепта в аптека „Марешки” в Бургас, която се намира на улица „Демокрация” 92. Представил своята рецепта с изписаното лекарство, което се реимбурсира (плаща) от здравната каса и го получил веднага. Когато се прибрал у дома и отворил опаковката, той видял, че двете спринцовки са написани на турски език.

Шефовете на ВМА

взимали по 10 000 лв. на месец

04_01

Възнагражденията на ръководството на ВМА- ген. Николай Петров и тримата му заместници за миналата година са общо 484 537,41 лв. Това се сочи в одитния доклад на болницата, изготвен по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. В тази сума влизат заплатите за щат плюс т.н. допълнително материално стимулиране /ДМС/- средства, отпускани от НЗОК за извършена лечебна дейност по здравни пътеки.

 

Главният архитект на София с подозрения:

Кметицата

на „Младост“ рекетира инвеститори

5-1

Инвеститори се оплакват от кмета на столичния квартал “Младост” Десислава Иванчева заради блокирани и забавени строежи, обясни главният архитект на София Здравко Здравков. “Не е нормално в модерен европейски град, да се държат папки по 4 месеца да хващат прах и хлебарки по бюрата. Ако искате да рекетирате инвеститорите, може да си го кажете в прав текст”, се обърна Здравков към Иванчева.

 

Пада отстъпката

за данък върху доходите

15-01

Данъкоплатците, които подават декларации за доходите си по електронен път, от догодина няма да имат отстъпка от 5% при плащането на данъка, както беше досега. Това предлага правителството, което вчера одобри промени в данъчните закони.

 

 

Снишената интелигенция живее и умира като мишка

румен манов

Интервю с Румен Манов, историк, колекционер и дарител

 

 

 

 

Тероризъм и ГЕТО-крация

11-kuti

Далечните наследници на старите роботърговци сега са в бизнеса като правозащитници - анализ на Христо Смоленов

 

 

 

Трудово-правна консултация "Труд":

Задължително ли е в заповедта за прекратяване на работа да бъдат вписвани обезщетенията?

компютър работа бизнес

Студ и валежи от дъжд

и сняг през ноември

времето, студено, слънчево

След застудяването в края на октомври, ноември ще започне със студено време. В сряда ще бъде слънчево с временни заоблачавания.

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България