Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в петък, 16 юни 2017

Субсидията уби мажоритарния вот

04-1

Същинската причина за провалянето на проекта за промени в Изборния кодекс, с които ГЕРБ искаха мажоритарно гласуване, всъщност е била втората поправка, свързана с намаляване на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв., бяха категорични в своя коментар депутати от партията на Бойко Борисов.

 

 

Светлини и сенки на пазара за изтребители

02-011

Избираме между „Грипен“, „Юрофайтър“ и Ф-16. Трябва ни икономическа изгода от сделката

 

 

 

5 млн. дървета умират заради Белев и ко.

07-1-1

Сто хиляди декара иглолистна гора, което е около 5 милиона дървета, са започнали да изсъхват от средата на 2016 година - това съобщи инж. Ценко Ценов, шеф на дирекция “Гори и лесовъдски дейности” в Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Проверка на “Труд” показа, че основната причина сред комплексните е все повече разпространяващият се корояд типограф.

 

Решават да стане ли киселото мляко йогурт

кисело мляко

Гръцки фирми поискаха промяна на БДС на уникалния български продукт. След публикации на „Труд“ искането за разреждане на полезните бактерии пропадна

 

 

Експертът по сигурността Боян Чуков пред „Труд“: Отдавна не сме “посредник”, сега сме просто “куриер” в отношенията

15-1

Международните совалки на българския премиер Бойко Борисов в Европа и Турция; слабата комуникация на управляващите с медиите и народа в изясняването на позициите, които страната ни защитава на международната сцена; развитието на събитията в Близкия Изток и рисковете за страната ни - темите за разговор с утвърденият експерт по национална и международна сигурност г-н Боян Чуков не са малко. И заключенията от разговора не са от най-положителните.

Руски скелет в македонския гардероб

13-kuti

Да твърдиш, че от София Путин подрива членството на Скопие в НАТО, е като да се изплюеш в лицето на службите, президента и Бойко Борисов дори – анализ на Емил Спахийски

 

 

Посочиха къде може да е погребан Левски

09-1

Сложно геодезическо замерване е било направено тази седмица в центъра на София, а резултатите от него би трябвало да показват до сантиметър мястото, на което е погребан Васил Левски. Това съобщи пред “Труд” преподавателят по архитектура и урбанизъм в УАСГ проф. Минчо Ненчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България