Вижте акцентите от броя на "Труд" във вторник, 14 ноември 2017

С промени в Конституцията

Без давност за кражби в приватизацията поиска ГЕРБ

02-1

С промени в Конституцията ГЕРБ погват замесените в разбойническата приватизация. От партията на Бойко Борисов предлагат да отпадне давността за разследване на сделките по раздържавяването чрез промени в Конституцията. Това обяви председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов на извънредна пресконференция в централата на партията. От ГЕРБ ще предложат на председателите на всички парламентарни групи подписка за иницииране на промени в основния закон.

Борисов спря

закриването на малките пожарни

04-01

Закриването на пожарни служби в малките населени места бе спряно от премиера Бойко Борисов след среща с кметовете на общините Чепеларе и Самоков – Славка Чакърова и Владимир Георгиев. На работна среща в Министерски съвет градоначалниците поставиха въпроса със закриването на пожарникарските звена в зимните курорти Боровец и Пампорово. А на срещата присъстваха още финансовият министър Владислав Горанов, Красимир Ципов – зам.-министър на МВР и главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Промени в плана на НП „Пирин“

поиска кметът на Банско

01-99

Искане за частично изменение на сега действащия План за управление на Национален парк „Пирин” внесе в Министерството на околната среда и водите кметът на община Банско Георги Икономов. Причината е, че сега действащият план забранява изграждане на нови писти и лифтове в Ски-зона „Банско”. В същото време новият план, който се изработва от 2012 г., тоест над 5 години, все още не може да влезе в сила заради съдебни дела, заведени от шепа „екологични” организации.

Еколозите са без еко аргументи срещу втория лифт

Зелени партийци критикуват община Банско за градоустройствени решения – без да са се явили на местните избори - коментар на "Труд"

Време е за Комисията...

11_kuti

Тези дни се очаква ратификацията от наша страна на договора между България и Македония. Предстои сериозна работа, ожесточени спорове с доктринирани от македонизма колеги, за които защитата на личните им становища ще бъде въпрос на живот и на смърт - анализ на Костадин Филипов

 

Изследвам тънката граница между патриотизма

и национализма

адела пеева

Интервю с режисьорката Адела Пеева

 

 

 

 

Трудово-правна консултация "Труд"

университет, студенти,

Признава ли се за „клас“ времето на обучение в университет

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България