Вижте акцентите от броя на "Труд" във вторник, 16 януари 2018

Грипът настъпва, седем области пред епидемия

02-01-%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%be

Грипната обстановка в страната се усложнява, показват данни на регионалните здравни инспекции.

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) се увеличава повсеместно като най-висока е в област Перник, където грипна епидемия беше обявена в събота, следвана от областите София, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Силистра, Пазарджик и Благоевград, които са пред епидемия.

Президентът Алиев обеща

евтин газ за бедните у нас

26238926_2110546362506756_1531197951972768704_n

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев обеща евтин газ за България и обяви, че „вече наредих на СОКАР да започне проучване по темата”. Това стана след среща с премиера Бойко Борисов, който вчера пристигна на двудневно работно посещение в Баку. Борисов разговаря „на четири очи" с Алиев, след което двамата дадоха обща пресконференция в резиденцията „Загулба”.

 

Натрапен от зелените закон

блокира зимния туризъм

7-faksimile2

Приетите през 2012 година промени в Закона за горите се оказват поредната непреодолима пречка пред развитието на зимния туризъм в България. Корекциите в нормативния акт влизат по времето на кабинета „Борисов 1” и са записани след уличен натиск, организиран от зелените. Както „Труд” писа във вчерашния си брой, разрухата на Витоша е заради противоречиви текстове в действащия План за управление на Природния парк.

Съдят Прокопиев

и двама министри на 8 март

09_01-1

Специализираният наказателен съд отложи за 8 март разпоредителното заседание по делото срещу издателя Иво Прокопиев и бившите министри на енергетиката и финансите от кабинета „Борисов 1” Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Процесът се води и срещу трима брокери от консултантската фирма „Булброкърс” - Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев. Шестимата са подсъдими за приватизацията на 33% от държавния дял в ЕВН.

Агентурата на Сорос с поредна купчина пари

христо иванов, антоанета цонева

Сдружение “Институт за развитие на публичната среда”, свързван преди всичко с дясната ръка на лидера на “Да, България” Христо Иванов – Антоанета Цонева, е сред последните бенефициенти на Фондация “Америка за България” за отминалата 2017 г. Със задна дата от частния донор съобщават, че за периода септември 2017 г.-септември 2019 г. НПО-то, което Антоанета Цонева вече е напуснала, получава грант от 346 850 лв.

 

България и Европейската отбрана. Версия 2.0

10_1

 

Повече компромиси със сигурността няма накъде да правим - коментар на Димитър Гърдев

 

 

 

Как двата пола родиха третия джендър

11-01-kuti

Истанбулската конвенция и последиците от ратифицирането й в България - анализ на Антон Гицов

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България