Вижте акцентите от броя на "Труд" във вторник, 25 юли 2017

Доходите растат с 20 лева

на месец

03-02

С 20 лева на месец се увеличават средно доходите на българите през последните 15 години. Парите на лице от домакинство нарастват с 240 лева годишно през периода 2001-2016 г., достигайки 5167 лева в края на изследвания период, показва съвместен анализ на Института за пазарна икономика (ИПИ) и българската геоинформационна компания Мапекс. Разликите в доходите между районите в България става осезаема, а София се откъсва все по-далеч от останалите 27 области. За сравнение в областите Враца и Хасково той е между 4260 – 5020 лева, в Русе, Габрово и Смолян е между 5020 и 5780 лева.

Боршош пропилял 3,6 млн. лв.

от парите за Председателството

05-01

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош пропилял 3,569 млн. лв. от първия транш в размер на 17 млн. лв., дадени от правителството за европредседателството. Парите били изразходвани за разплащане на дейности, които нямат нищо общо с Председателството. Това стана ясно от данни на новия изпълнителен директор на НДК Ангел Митев пред временната комисия в НС.

 

Иво Прокопиев - князът от чаршията на Алеко

41-01

Издателят на „Капитал“ и баща на партийната мрежа „Да, България-Зелените-ДСБ-ДЕОС“ Иво Прокопиев се яви по bTV в Неделя, за да просветли народонаселението как се управлява правилно банка, как се управлява неправилно банка, кой-колко откраднал от банките и какви нови финансови измами се задават на хоризонта.Гвоздеят на програмата беше предупреждението на бизнесмена с политически чадъри и аспирации (в политологията на туй му се вика олигарх), че в България имало още няколко по-малки КТБ-та, като едно от тях било Българската банка за развитие. Но дали пък за пореден път не виждаме крадецът да вика „дръжте крадеца“?

Ще се помирим ли с историята си

11_kuti

Никола Вапцаров и двойният стандарт на някои наши съвременници - анализ на проф. Искра Баева

Световният учен в областта на биотехнологиите проф. Николай Желев пред „Труд“: Създаването на органи вече не е научна фантастика

Проф. Николай Желев

Има много пари за наука, но идеите са малко

Как Лозан Панов пак наруши Закона за съдебната власт

1_vss_bipi_a4bg-1

Председателят на ВКС пусна “становище”-пасквил от името на Върховния съд

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България