Вижте акцентите от броя на "Труд" в неделя, 5 ноември 2017

Българските зимни курорти - най-изгодни в Европа

02-1-4

Ски на Витоша - това е абсолютният ценови хит за идната зима в Европа, съобщава сайтът на най-тиражния германски вестник „Билд”. Изданието се позовава на данни, обработени от водещата туристическа търсачка HomeToGo. Авторите на сравнението уточняват, че са пресметнали дневните разходи за настаняване във ваканционни вили и къщи за гости (до 4 души) и за дневна ски-карта през февруари. Сметките им обхващат водещи курорти в отделните страни.Сред най-изгодните 10 в списъка попадат още Банско (на 4-о място) и Пампорово (6-о).

Премиерът спря кортежа,

доктор помогна на ранени в катастрофа

05-1-2

Премиерът Бойко Борисов спря кортежа си и лекар и гардове от НСО помогнаха на трима младежи, ранени при катастрофа край Ямбол. Злополуката станала на околовръстния път на града малко преди 20 ч в петък. Автомобилът с момче и две момичета се обърнал в 20-метрово дере край пътя. Младежът се качил по ската и започнал да маха в тъмното на преминаващите автомобили за помощ, но никой не спирал.

 

Президентът Румен Радев:

Армията се мотивира

най-вече с отношение

04-1

Aрмията се мотивира с много неща, най-вече с отношение. Очаквам държавническо отношение към армията, към всички проблеми и главно към проблемите на хората в нея и към тяхната подготовка. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на панихидата за Архангелова Задушница във Военните гробища в София. Държавният глава каза още, че бюджетът за 2018 г. не може да реши всички проблеми в сектора за сигурност, но „все пак е едно усилие на правителството”.

Българи създават

изкуствена кожа с уникален биопринтер

14-22bb-2

Българска компания изобрети уникален 3D биопринтер, чрез който създава изкуствена кожа и тъкани, наподобяващи човешките. В съвсем близко бъдеще устройството може напълно да замести използването на лабораторни животни при тестването на нови продукти от фармацевтичната и козметичната индустрии. Работи с иновативно биомастило, също разработено от българския екип.

 

Имаме

сериозен

проблем с

агресията

12-10

Интервю с Рут Колева

Внимание: Похотливи политици дебнат отвсякъде

секс, опипване

В коридорите на властта сексуалният тормоз не е непознато явление - коментар на Александър Андреев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България