Вижте акцентите от броя на "Труд" в неделя, 19 ноември

Причините за инцидента край село Микре

Техническа неизправност

или здравословен проблем предизвикали трагедията

ptp3

Техническа неизправност или здравословен проблем на шофьора на буса-ковчег са предполагаемите причини за зверската катастрофа на главния път София-Варна край ловешкото село Микре в петък. Това заяви пред “Труд” окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Произшествието възникна около 12,10 часа между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна и микробус с група пътници, движещ се в посока София.

 

Цветанов, кметове

и депутати разтовариха дарени печки и хладилници

04-1

Общо 499 печки и хладилници за наводнените селища бяха разтоварени от заместник-председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и Димитър Николов, кметове на партията от бургаски регион и депутати. Николов и Цветанов най-сърцато сваляха големите кашони от тировете и ги товареха в микробуси, които потеглиха за най-пострадалите райони – селата Ливада, Полски Извор, Трояново, Равнец и др.

 

Бабите и дядовците

са вредни за внуците

06-5

Пътят към ада е павиран с добри намерения - тази английска поговорка важи с пълна сила за отношението на баби и дядовци към внуците. Мащабно изследване на Университета в Глазгоу, Шотландия, стигна до извода, че възрастните роднини съвсем неволно и добронамерено вредят на малките си наследници като системно им позволяват да ядат вредни “лакомства”. Освен това те често ги предпазват от физическо натоварване, “за да не се изпотят”.

Американски военен пенсионер жадува българката в интернет

апликации, приложения

Приложения за запознанства и секс почти изцяло изместиха традиционните методи за срещи и започване на връзка. Хиляди българи използват ежедневно платформите като Tinder, Badoo, OkCupid, SpeedDating и др., чрез които опознаването на нови хора става без губене на излишно време и напълно безплатно. Подобен тип апликации добиват все по-голяма популярност по целия свят, но най-използвани и актуални у нас са Tinder и Baboo. Проверка на „Труд” показва, че при виртуалните свалки при мъжете най-вървежни са зрели дами, които в описанието на профилите си се хвалят със завиден опит в срещите и любовта.

Сюлейманоглу си отиде на 50 г.

Очаква се поклонението да е днес

23-02

Аз съм човек с две родини, казаше легендарният щангист Наим Сюлейманоглу. Трикратният олимпийски шампион почина на 50-годишна възраст в болница в Истанбул. Повече от месец Джобния Херкулес се бореше с тежка цироза, претърпя трансплантация на черен дроб, но и тя не успя да му помогне.

 

САЩ да се поучат от успеха на България

11_2

Страната ни е близо до най-високото ниво на гражданските и на политическите свободи - коментар на

Ричард Ран, “Вашингтон Таймс”

 

 

Щастието е в теб, а не

в пари, коли и успехи!

владимир николов

Интервю с Владо Николов

 

 

 

 

Зелето и бобът са

суперхраните по време на постите

14-11aa-3

Коледните пости, предхождащи Рождество Христово, започнаха в средата на седмицата. До 22 ноември вярващите трябва да ядат само растителна храна с олио, а от 23 ноември до 19 декември е позволена и риба, но не в дните сряда и петък. От 20 до 24 декември отново се консумира само растителна храна с олио, а на 25 декември, когато се празнува Рождество Христово, вече е позволено и блажно. “Постите трябва да се провеждат разумно - човек не бива да гладува, но трябва да избягва продукти, които съдържат животински мазнини и всички техни производни – месо, млечни продукти и яйца”, обясни пред “Труд” д-р Милка Жижанова-Милушева - специалност вътрешни болести, гастроeнтерология и диететика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България