Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 3 декември 2017

Разбиха банда
за реекспорт
на лекарства

04_01-1

Банда за паралелен износ на лекарства бе разбита при акция на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП. Задържани са 7 души, претърсени са 60 адреса и са проверявани болници и аптеки в София, Шумен, Сливница и Пловдив. Това съобщиха вчера от спецпрокуратурата и МВР. Преди това по обед премиерът Бойко Борисов свика извънредно съвещание с министрите на финансите, здравеопазванетo и МВР, на което да бъдат обсъдени резултатите от операцията. Смята се, че спецслужбите са успели да прекратят огромен теч на средства от здравната каса.

Преляха реки, чували с пясък
и булдозери спираха стихията

05_01

От 40 до 70 литра дъжд се изсипаха за часове в различни части на четири области от Западна България – Софийска, Кюстендилска, Благоевградска и Пернишка. Към момента няма пострадали, загинали и бедстващи хора. Към 16 ч вчера обстановката в страната е сравнително спокойна. Тази информация от Кризисния щаб съобщи вътрешният министър Валентин Радев.Както писа “Труд”, в петък в страната нахлу циклонът “Филип” и бе обявен оранжев код за 8 области и жълт за 11. Започнаха обилни валежи, съчетани с топенето на снега, паднал в началото на седмицата.

400 оръдия подсигуряват ски сезона
в Банско

02-3

Рекордната бройка от 400 оръдия ще подсигуряват новия зимен сезон в Банско. На 1 декември ски-зоната бе отворена по традиция, кабинката работи, но условия за ски няма. Дъжд вали и в Банско, а температурите рязко се повишиха, което не позволява да се произвежда изкуствен сняг. Затова и банскалии започнаха да се молят за студено време, та на 16 декември, когато е официалното откриване на ски сезона, да има достатъчно покривка за каране на ски.

 

Все повече
българки раждат в Германия

08-1

Рекордна раждаемост отчете наскоро Статистическата федерална служба (СФС) в Германия. Анализаторите подчертаха също, че новородените от майки чужденки съставляват една пета от общия брой. “Значителният прираст се дължи преди всичко на румънки, българки и сирийки”, отбеляза авторитетният в. “Ди Велт”. “Труд” се обърна към СФС, откъдето предоставиха данни за ражданията в Германия от 2000 г. насам. 4202 българчета са били родени в Германия през 2015 (последната отчетена година), сочат официалните данни. Това е с 34 на сто повече спрямо предходната година.

Психолози предупреждават
Манията по здравословно хранене
води до депресия и тревожност

07_02

Нов тип заболяване, познато като “орторексия”, застрашава здравето на привържениците на здравословното хранене. За опасността писа “Труд” в броя си от 27 ноември. Терминът “орторексия” е въведен в края на 90-те от д-р Стивън Братмън от Колорадо, самият той е страдал от това заболяване. Описва го като хранително разстройство, характеризиращо се с прекалена вманиаченост в здравословното хранене, което се превръща във фиксидея. Името идва от гръцките думи orthos (”правилен”, “верен”) и orexis (”апетит”). “Труд” се свърза с психолога Цвета Таманова, която обясни същността на заболяването, причините и последствията от него.

След Хага: Когато се успокоят югославските страсти

Слободан Праляк

Самоубийството на Слободан Праляк бе перфектно инсценирано – коментар на Зоран Арбутина

 

 

 

Да обичаш
не значи да досаждаш

12-4

Интервю с Тото и Ваня Щерева

 

 

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете