Вижте акцентите от броя на "Труд" в петък, 6 април 2018

Българинът расте и дебелее

03-01

За малко повече от век българският мъж е повишил плавно ръста си, но доста повече е увеличил теглото си. Това показва интересно сравнение на изследвания, правени на донаборници във Варна след Освобождението и в последната година от наборната служба - 2005 г. Данните съобщи пред “Труд” доц. д-р Димитър Ставрев от Медицинския университет във Варна в навечерието на честванията на 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество /ВМД/.

За три години

Вдигат минималната

заплата на 650 лева

05-1

Минималната заплата ще бъде повишена от сегашните 510 лв. на 560 лв. от 1 януари 2019 г. Повишение ще има и през следващите две години като от началото на 2020 г. минималната заплата ще стане 610 лв., а от 1 януари 2021 г. - 650 лв. Това е записано в средносрочната бюджетна прогноза на Министерството на финансите, която вчера беше пусната за обществено обсъждане.

 

Почва ревизия на топлофикациите

04-1

В последния си работен ден преди ваканцията за Великден депутатите възложиха на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да представи информация за техническото състояние и експлоатационната годност на енергийните обекти в страната в областта на топлоснабдяването. Срокът за ревизията на топлофикациите в страната отначало бе 2 месеца, но в крайна сметка избранниците се обединиха около датата 1 октомври.

 

Тетрис и бързоварче - в плана за бягство

Проверяват колите, излизащи от столицата по празниците

08-01

Пратка с електронна игра тетрис заявил за получаване затворникът Владимир Пелов. Аверът му Радослав Колев – бързоварче. Двамата били доведени заедно с техни съкилийници в помещението, където е гишето за получаване на колети, което е близо до главния вход на Софийския централен затвор. Пелов носел със себе си пистолет, а Колев – нож.

 

Как да се справим с демографията у нас

11-1-kuti

Като министър дадох гражданство на 35 000 души, а за миналата година отчитат само 3380 - анализ на проф. Божидар Димитров

 

 

 

Обединени фронтове в Близкия Изток

путин, ердоган, рохани

Два триумвирата за съдбата на региона и отвъд - коментар на Благовест Бенишев

 

 

 

Капитанинът

васил михайлов

Силует на Васил Михайлов

 

 

 

 

Земният Исус:

Исках да

съм психолог

12-5

Интервю с Тед Нийли, актьорът, играл Христос 5000 пъти

 

 

 

 

Елегантното списание "Фамилия"

0203_2_237953Тази седмица с броя на вестник "Труд" в петък!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България