Вижте акцентите от броя на "Труд" в петък, 15 декември 2017

Жените бият мъжете с 3:2

по доверие

0203_1_201923

Жените във властта са по-харесвани отколкото мъжете. Това става ясно от проучване на обществените нагласи в България за месец декември, направено от Центъра за анализи и маркетинг. Резултатите от допитването между 821 пълнолетни граждани в страната беше представено вчера от директора на Центъра Юлий Павлов. Повече от любопитно изглежда последната рейтинговата класация топ 5 на политиците у нас. На челните места са президентът Румен Радев, омбудсманът Мая Манолова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов и вицепрезидентът Илиана Йотова.

Борисов: Коалицията

няма как да бъде по-стабилна

04-1-cmyk

“Сегашната коалиция няма как да бъде по-стабилна”. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов. В столицата на Белгия той участва в последното за тази година заседание на Съвета на европейските лидери на ЕС. На въпрос за спора с Валери Симеонов по отношение на концесията за Банско , за която вицепремиерът се разсърди, че се отлага, Борисов коментира: “Отнасям се с уважение към своите заместници, отнасям се стриктно и точно. Мога да се върна на темата от МС за тема, която го е разсърдила. Има го и в стенограмата”.

Депутатите отхвърлиха ветото на Радев

05-1

БСП изпраща забраната за нови медикаменти в Конституционния съд. Социалистите са категорични, че Параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018г., с който се въвежда мораториум на здравната каса за заплащане на иновативни лекарства и молекули нарушава правата на болните. На вчерашното заседание на парламента с гласовете на 126 народни представители от ГЕРБ, Обединени патриоти и „Воля“ бе преодоляно ветото на президента Румен Радев върху въпросния параграф.

Посланикът на Русия Анатолий Макаров:

Руският президент, който и да е

той, ще дойде в България през 2018 г.

анатолий макаров

“Руският президент, който и да е той, ще дойде в България послучай 140-годишнината от Освобождението на България. Това вероятно ще се случи през тази година – нали цялата е юбилейна.” Това увери посланикът на Русия Анатолий Макаров, който вчера има среща с български журналисти в централата на СБЖ. Той уточни с усмивка, че мнозина предричат нов мандат на Владимир Путин, но докато изборите, които ще са на 18 март догодина, не минат, името на бъдещия президент няма как да се знае.

Десетгодишният саботаж на българския планински туризъм е недопустим

валери симеонов

Интервю с вицепремиера Валери Симеонов

 

 

 

 

Да пратим президента в сградата на бившия царски дворец

13-kuti

От 200 години на „Даунинг стрийт“ №10 е английското правителство, а ние размятаме институциите наляво и надясно - анализ на проф. Божидар Димитров от поредицата му "Политически разкопки"

 

 

 

Доверието в армията расте, но не и самочувствието

на военните

12-1

Това най-накрая трябва да разберат политиците - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България