Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 2 май 2018

Гнездо на протестъри разтурват с подписка

По 4 лв. на квадрат плащат грантаджии за имот на пъпа на София

02-3-011

Подписка за превръщането на Червената къща в музей на патриарха на българската скулптура Андрей Николов е внесена от общественици, интелектуалци, творци, министри и депутати в Министерството на културата и Националната художествена галерия. Въпросната сграда е на ул. “Любен Каравелов” 15. През последните близо 20 години тя е стопанисвана от фондация “Гъливер клиринг хауз” и се прочу като средище на протестъри.

Без кмет остава пак район „Младост“

Изпълняващият длъжността подава оставка

владимир клисуров

Столичният район “Младост” пак е на път да остане без кмет, след като посоченият да изпълнява длъжността Владимир Клисуров обяви в социалните мрежи, че възнамерява да подаде оставка. До скоро той бе заместник на Десислава Иванчева с ресор “Образование”. След ареста на кметицата и другата й заместничка Биляна Петрова за получаване на подкуп в особено големи размери, Столичния общински съвет натовари Клисуров с отговорността да управлява района.

Търговци искат съгласие за личите ни данни

Заради европейски регламент, влизащ в сила на 25 май

07_01

Търговски вериги, които издават карти на свои лоялни клиенти, искат от тях да попълнят нови декларации, че са съгласни да обработват личните им данни. Кампанията ще продължи до 25 май, когато в България и всички страни от ЕС влиза в сила еврорегламента за защита на личните данни на физически лица. След тази дата при липса на декларация, купувачите няма да получават част от отстъпките си.

 

Златото в БНБ загуби

17 млн. евро от цената си

15-01

Отрицателен доход реализира БНБ от управлението на валутните резерви на страната. Пазарната стойност на международните валутни резерви към края на 2017 г. е 22,7 млрд. евро, което за година е спад със 167 млн. евро (с 1%). Това пише в годишния отчет на БНБ за 2017 г., който управителят на Централната банка Димитър Радев внесе в парламента.

 

Само в църквите не се продават талони за игрите на късмета

валери симеонов

Интервю с вицепремиера Валери Симеонов

 

 

 

 

Светлинка

от Търговище

08_1

С визитата си във военния завод премиерът Бойко Борисов гарантира новите бойни машини - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Пак убиха Алеко

09_kuti

Всеки ред на Щастливеца е гениално прозрение и безпощадно огледало на сегашната ни политичека реалност - анализ на Евгени Генов

 

 

 

Образованието, икономиката и социалната сфера са една система

12-1-golqma

Анализ на проф. Иван Въшин, ректор на Тракийски университет-Стара Загора

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България