Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 20 декември 2017

Стягат примката около удушвача на Дамла

02-4

Стеснен е кръгът от заподозрени за смъртта на 7-годишната Дамла в Момчилград. Майката на детето е задържана за 72 часа, но не с обвинения за убийство, а за това, че не е полагала достатъчно грижи за малката си дъщеричка и я оставяла нощем сама. За разкриване на кошмарното престъпление в малкия родопски град, от София вчера бяха командировани шефовете на отдел “Убийства” и на “Криминална полиция”. След повторен оглед на местопрестъплението, късно снощи започна следствен експеримент с участието на майката. Разкриването на кошмарния случай е въпрос на часове, казаха запознати с разследването.

Борисов и Барние категорични за Великобритания

Правата на българите

гарантирани след Брекзит

04-1

Правата на българите във Великобритания трябва да се гарантират доживот след излизането на Обединеното кралство от ЕС. Това бе един от основните акценти по време на разговора между премиера Бойко Борисов и главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние. “Съвместно с британците постигнахме споразумение, за да могат да бъдат гарантирани правата на българските граждани да пребивават и получават социални услуги”, отбеляза Мишел Барние и допълни, че това е важен резултат, постигнат при пълен консенсус.

Пада мораториумът

върху лекарствата

05-1

Да падне мораториумът върху иновативните лекарства предлагат от ГЕРБ. Новината бе съобщена в позиция на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов. В нея се посочва, че на днешния председателски съвет в Народното събрание от ГЕРБ ще поискат да отпадне параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК. Мотивът е “да спрат спекулациите, че онкоболни пациенти ще останат без лечение”.

 

Решение на Софийския апелативен съд:

Тома Белев - незаконен

05-toma_belev

Със свое решение Софийският апелативен съд потвърждава решение на Софийския градски съд, по смисъла на което Тома Белев управлява незаконно Сдружение "Асоциация на парковете в България". Той е имал това право като директор на Природен парк "Витоша", но след проведен конкурс е освободен от длъжността и автоматично му се отнема правото да представлява Асоциацията, съобщи Българската телеграфна агенция. Оттам уточниха, че делото в СГС е по жалба на сегашното ръководство на ПП "Витоша".

Брюксел налива

милиарди в НПО

09-1

Връзките на чиновниците в Брюксел с неправителствените организации (НПО) и възникналите от тази порочна практика корупционни механизми са посочени в предложение за резолюция на Европейския парламент, внесено в средата на март тази година. Над 1 милиард евро безвъзмездно финансиране получават НПО от Европейската комисия всяка година. На практика не е ясно какво се случва с тези пари, пише в документа. Според текста, който е отхвърлен два пъти с гласовете на групите на „Зелените” и социалистите в ЕП, контролът над парите за неправителствения сектор в ЕС е много слаб и трябва да бъде затегнат.

Дискусия "Труд": Висшето хобразование - проблеми и перспективи

Университетската ни система

от специалности е деформирана

образование, студенти

Анализ на проф. Борислав Борисов

 

 

 

 

Тръмп променя Америка за десетилетия напред

тръмп

Решенията му преоформят интернет, околната среда и демокрацията - коментар на Джонатан Фридман, „Гардиън”

 

 

 

Натискат България

да признае хомобраковете

13-1-kuti

Нашият съдия в Страсбург - Йонко Грозев, един от основателите на соросоидния БХК, днес е уреден с огромна заплата

 

 

 

Предлагаме екостикери за автомобилите

Лорита Радева

Интервю с Лорита Радева, председател на Комисията по опазване на околната среда в СОС

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България