Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 10 януари 2018

Скъп ток удря работници и заплати

02-1

Фирмите ще бъдат принудени да започнат да съкращават работници и да намаляват заплати заради поскъпването на тока за бизнеса. Това предупреди пред „Труд“ Васил Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България. Работодателите сме изправени пред два варианта - да съкращаваме разходи или да вдигнем цените на стоките и услугите, допълни той. Към момента бизнесът плаща за ток средно около 70 лева за мегаватчас.

КСНС приключи с конкретни решения

Политиците си стиснаха

ръцете за още пари за отбрана

1-01a

“Приветствам правителството за плана за повишаване разходите за отбрана на 2% от БВП.”, заяви президентът Румен Радев след КСНС. Той подчерта, че това е разумна стъпка в правилна посока и трябва да се отбележи конструктивният подход на кабинета и съгласието на политическите сили по този проблем. Всички участници се обединили около идеята да започне поготовка по изработване на “Програма-2030” за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили

Офшорката WWF атакува

българския зимен туризъм

WWF, лого, ВВФ

Основна роля в атаките срещу развитието на зимния туризъм у нас, които през последния месец отново се засилиха, има швейцарската офшорка Световен фонд за дивата природа (WWF). Както “Труд” е писал в редица свои разследвания по темата, организацията щедро финансира своя българки клон. WWF-Дунавско-карпатска програма е член на коалицията “За да остане природа в България”. Обединението от няколко организации през последните 10 години опитва да блокира всяка инвестиция, свързана с летния или зимния туризъм. В момента една от основните опорни точки срещу модернизацията на ски зона “Банско”, която е първата стъпка към възраждането на зимния туризъм е, че концесионерът е регистриран в офшорна зона

Всеки трети

има кредити

пари, кредити

Всеки трети българин има кредит. Ако не се броят децата и най-възрастните хора, се оказва че от населението в трудоспособна възраст почти всеки втори гражданин има задължения към банка или фирма за бързи кредити. В края на месец юни 2017 г. в Централния кредитен регистър на БНБ са записани 2,33 млн. кредитополучатели. От тях 2,217 млн. са граждани на страната, 98 хил. са юридически лица, 7 хил. са чуждестранни лица, които нямат ЕГН или ЕИК, а 8 хил. са физически лица със свободни професии, или упражняващи занаятчийска дейност.

Военни полицаи открили бърлогата с трупа на Росен

04-99-1

Служители на Военна полиция открили къщата с тялото на Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Това е станало в неделя – на четвъртия ден след акцията за издирване в района на софийското село Луково. През цялото време близо 200 ченгета от МВР минали по пътека около постройката, без да я забележат.

 

Петър Христов бил притеснен, че ДАНС и МВР го разследват

04-1aДни преди да бъде убит, бизнесменът Петър Христов бил сериозно притеснен, че спецслужби го разследват. Дори споделил пред свои приятели, че срещу него активно се събира информация в МВР и ДАНС.

“Знам, че срещу мен има много информация и справки. Страхувам се да не ме вкарат в затвора. Но за какво могат да ме осъдят? За корупция…?”, питал се пред свои приближени Христов. От службите вчера отказаха коментар.

 

Особености на убийството на Търновския властелин

12-1

Богатите също плачат - коментар на Анна Заркова

 

 

 

 

Глобализмът срещу националната държава

13-kuti

Опитът за разчленяване на Русия се провали - анализ на доц. д-р Йордан Величков

 

 

 

Патриарх и офицер

вартоломей

 

 

 

 

 

Силует на Вартоломей Константинополски

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България