Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 8 ноември 2017

Можем да преговаряме и за нов изтребител F-18

каракачановИнтервю с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов

 

 

 

Усвояваме пари от ЕС като Германия и Франция

03-1

България е на 15-о място по усвояване на пари от европейските програми, показаха последните данни на Европейската комисия, публикувани на сайта й. Страната ни се нарежда до държави като Германия и Франция по процент на изплатените суми по еврофондовете. Към 7 ноември България е получила 14,2% или над 2,54 млрд. лева от общия бюджет от над 15,23 млрд. лева, предвиден за страната ни от европейското финансиране до 2020 година. По-зле от нас се справят Полша и Румъния – с 13%, Чехия – 12%

Агенцията по безопасност на храните:

Няма антибиотици

в българското месо

04-1

Специалисти и експерти са категорични, че в българското месо няма антибиотици.

Българска агенция по безопасност на храните взима всички мерки предлаганите на пазара храни да са безопасни за потребителите. В началото на седмицата бе оповестен доклад на Европейската агенция по лекарствата, в който се твърди, че българското месо е едно от най-замърсените с антибиотици в ЕС.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова:

София купува

газоанализатори на КАТ

фандъкова

Столичната община купува на “Пътна полиция” 7 газоанализатора, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Процедурата е финализирана. Очаква се техниката да бъде предоставена до края на ноември.

“Виждаме, че всъщност проблемът е с идването на зимата, с отоплението на твърдо битово гориво. Това е другият основен замърсител. Затова заедно с МОСВ работим и се надявам министерството също да придвижи идеите за по-високи стандарти за горивата и източниците”, обясни кметът.

Европейският експеримент продължава - докъде ще стигне

13-01-kuti

Референдумът се превърна в ефективен инструмент на Стария континент - анализ на проф. д-р Нина Дюлгерова

 

 

 

Повелителят на числата

кирил ананиев

Силует на Кирил Ананиев

 

 

 

 

Ти на мене, аз на тебе

12-1

Каква ще е ползата от повторното отваряне на студеното досие „Приватизация“ - коментар на Пламен Енчев

 

 

 

Завета на социализма

изкопаха в Лом

09-01a

Завещанието на стрителите на комунизма, отправено преди 40 години към бъдещите поколения, отвориха в Лом в деня на стогодишнината от Великата октомврийска социалистическа революция. За изненада на стеклите се граждани, историци и привърженици на лявата идея, бетонното ложе на посланието не се даде близо два часа на ударите с кирка и чук и работата продължи до тъмно. Чак след като с мощно канго бетонът бе разбит, посланието бе извадено и прочетено пред оредялата вече публика.

„Подписка“ за обвинен

за убийство в Борисовата градина

10-01

Йоан Матев, обвинен за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г., трябва да излезе от ареста с най-леката мярка подписка. Това обяви съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд (СГС). Решението не е окончателно. Ако на 14 ноември апелативният съд потвърди, Матев ще бъде освободен веднага. Мотивът е, че по време на престъплението той бил непълнолетен. „Подписка“ за обвинен

за убийство в Борисовата градина. Законът предвижда от 5 до 12 г. затвор и обвиненият може да остане в ареста неповече от 8 месеца, а Матев дори лежал две седмици повече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България