Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 21 април 2018

Три нарушения - пак на изпит

за книжка

кат, катаджия

Шофьор, който извърши три тежки нарушения за 2 години, губи правоспособност и отива пак на изпит за книжка. Преди това обаче трябва да премине на курсове, организирани от структурите на МВР. На същите курсове ще ходят и водачите, които са изчерпали контролните си точки. Нарушителите няма да имат право да се явят на изпит още 2 години от датата, на която е взето свидетелството. Това е записано в бъдещия Закон за движение по пътищата (ЗДвП).

Президентът Румен Радев:

Цветанов трудно осмисля това, което чете 

04-1

“Явно, г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Не случайно настоявам за по-добро образование! Така президентът Румен Радев коментира обвиненията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че държавният глава иска България извън НАТО и ЕС.

 

Спецсъдът реши:

Кметицата на „Младост“ остава в ареста

09-1

Специализираният съд остави в ареста кметицата на “Младост” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров по обвинение за подкуп в особено големи размери – 70 000 евро. Съдия Пламен Панайотов прецени, че доказателствата на този етап от разследването са достатъчно и постанови постоянен арест за тримата от кметската завера в “Младост”.

 

Изнудваният

бизнесмен Александър Ваклин:

Иванчева

се беше

превърнала в самодържец

%d0%b0%d0%b2

Изнудваният предприемач проговори първо пред "Труд"

 

 

 

 

Парите за пенсия носят доход до 6,1%

07-1

Частните пенсионни фондове, в които всички работници задължително се осигуряват за втора пенсия, носят годишна доходност между 3,02% и 6,21%, сочат данните на Комисията за финансов надзор към края на март.

Доброволните пенсионни фондове, в които хората внасят пари по желание за да получават трета пенсия, носят доста по-висок доход в границите между 3,58% и 9,6%.

 

Сталин и православният комунизъм

11-1-kuti

През огромни лишения и свирепи репресии той повежда СССР по пътя от ралото до атомното оръжие и статута на свърхвелика сила - анализ на д-р Илия Илиев

 

 

Радев и членовете на КСНС се разминаха в сроковете

10-1-ksns

Имаме проблем с изпълнението на Вашингтонския договор - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

България е на първо място по плагиатство

Калин Костов

Интервю с Калин Костов, председател на Сдружението за европейско качество на висшето образование

 

 

 

Как да подкупим зодиите

подкуп

Големият развлекателен хороскоп на "Труд"

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България