Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 30 декември 2017

Специално за „Труд” политическият хороскоп на Алена за 2018 г.

Вотът на недоверие обречен на неуспех

03-05

Новата 2018 година е подвластна на Луната с вибрация 2. Въздейства на емоциите ни и изисква да сме дейни творци на доброто, на истинското, а не на привидното. Неосъзнаването на факта, че историята върви напред и няма как да бъде върнато удобното някому минало, ще е причина през 2018-а за чести платени протести, без необходимост. Важното е да има брожение и да се виждат тълпи от "недоволни" хора, които в по-голямата си част няма да са наясно за какво скандират - така им е казано, така правят.

Факти срещу лъжите

на партийните и грантаджийско зелените в България

04-03

В годишен доклад на швейцарски супер експерт в планинския зимен туризъм ясно се вижда потенциала на България в този бизнес. И тази година супер скиори от целия свят пристигнаха за откриването на сезона в Банско и носеха по пистите плаката, че това е най-добрият курорт. Всеки който пречи на развитието на зимния туризъм (при спазване на екологичното законодателство) в България е или пълен глупак, или има лични финансови интереси - статия на Владимир Каролев

От 1 януари 2018 г.

Пускат нова банкова сметка

за плащане на глобите на КАТ

09_01

Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) пуска от 1 януари 2018 г. нова банкова сметка, на която да се плащат глобите на КАТ. По нея ще се превеждат сумите по наказателни постановления и фишове (със серии, различни от сериите “К” и “Г”) за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Досега това ставаше по две други сметки, администрирани от ГДНП, които ще бъдат закрити на 31 декември 2017 г.

Декември е десети месец, Нова година е на Коледа

11_new

Фокусът на властимащите през всички времена е да обърнат един мит наопаки, да изтърсят от него историческия пълнеж и да го превърнат в заклинание - анализ на д-р Илия Илиев

 

 

Кой ще стане шеф на ВМА?

вма, военномедицинска академия

Самата процедура по избора е спорна и уязвима - коментар на Евгени Генов

 

 

 

 

Да вярваме в доброто - то е

най-хубавото нещо на света

янка рупкина

Интервю с народната певица Янка Рупкина

 

 

 

 

Желязната

църква

платена с тон злато

22-04-cialata

Може и да не е търсена съзнателно, но датата 7 януари, когато ще бъде открит официално реконструираният храм “Св. Стефан” в Истанбул, е абсолютно символична. Тогава огромна част от православния свят ще чества Рождество Христово - по стария стил. Така Новата година ще започне за българите с това толкова важно и емоционално събитие, което със сигурност ще бъде едно от най-важните за 2018-а. А през септември ще се честват и 120 години от освещаването му през 1898 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България