Вижте акцентите от броя на "Труд" в събота, 4 ноември 2017

Коледни

добавки,

но не за всички

05-1

Правителството обмисля дали да даде коледни добавки за пенсионерите, съобщи в парламента финансовият министър Владислав Горанов. „Дори и да се вземе решение за отпускане на добавки тази година, те едва ли ще бъдат за всички. Прави се анализ. Вероятно към средата на ноември ще имаме резултат от него и ще ви го съобщим”, каза Горанов.

 

Осем от десет българи живеят в собствен дом

02-1

Над 82% от българите живеят в собствено жилище, показва анализ на Евростат за състоянието на жилищния фонд в Европейския съюз за миналата година. Болшинството от хората у нас са си купили апартамент или къща без заем - със собствени средства. Такива са 79,9 на сто от собствениците на имоти у нас. Ипотечен кредит са теглили едва 2,6% от българите, показва още статистиката. Лидер по собствени жилища в ЕС е Румъния – там едва 4 на сто от населението не притежава имота, в който живее.

Вдигат бронзова къща

на мястото на мавзолея

6-1

Бронзова скулптура ще се издигне по време на българското председателство на Съвета на Европа на мястото на разрушения мавзолей на Георги Димитров в София. Това ще се случи, ако идния четвъртък Столичния общински съвет одобри проекта. Идеята е на Австрийското посолство и е във връзка с културното сътрудничество между двете държави, по време на съвместното ни европредседателство с Австрия през 2018 г. Проектът, наречен “Бронзовата къща”, е дело на българския художник Пламен Деянов.

Дело за 90 000 лв. обезщетение

завежда битият от турски граничари

08-1

Българинът, пребит от трима турски граничари на наша територия на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Лесово ще заведе дело срещу тях за общо 90 000 лв. обезщетение. Турската страна вече се извинила за инцидента, съобщи вчера вицепремиерът Екатерина Захариева. Както писа “Труд”, в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров нареди пълно разследването на случилото се миналата неделя.

 

Кого да слушат Патриотите? Валери Симеонов или Красимир Каракачанов?

10-1

Лидерите на една и съща коалиция ще си „извадят очите“ при обсъждането на бюджета за отбрана за следващата година - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Партийният крясък замъглява обществения разум

11-kuti

Днес само две овластени политически фигури имат потенциал да изтръгнат страната от безплодната конфронтация - президентът Радев и премиерът Борисов - анализ на д-р Борислав Цеков

 

 

 

Човек е толкова различен, колкото дни в живота си има

12-1

Интервю с топ хореографа на „Арабеск“ Асен Наков

 

 

 

 

Руска хипер ракета стресира Запада

38-kalibr1

Hякoлкo нoви тexнoлoгии на модерни и мощни руски оръжия изправиха на нокти западните анализатори и военни специалисти. Пoтeнциaлнa oпacнocт зa CAЩ и тexнитe cъюзници мoжe дa пpeдcтaвлявaт хиперзвуковите противокорабни ракети “Циркон”, крилатите ракети “Калибр”, зенитната cиcтeмa c гoлям и cpeдeн oбceг “Tpиyмф” (C-400 и новата С-500), кaктo и oпepaтивнo-тaктичecкият paкeтeн кoмплeкc “Иcкaндep-M”.

Мамата на зодиите. И таткото

родители, мама, татко

Големият развлекателен съботен хороскоп на "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България