Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 21 декември 2017

Замразяват за 2 г. цените

на лекарствата без рецепта

07-1

 

Цените на лекарствата, които се отпускат без рецепта в аптеките, ще бъдат замразени през следващите две години. Това реши Министерският съвет в сряда. Срокът на забраната, която действаше и през последните три години, се удължава, тъй като медикаментите, които са без лекарско предписание, не са на регистрационен режим и не подлежат иначе на регулация, което е предпоставка за по-високи цени. Това се посочва в мотивите към решението.

Още 1,53 млрд. лева

раздаде правителството

04-1

Министерски съвет одобри разходи от 1, 53 млрд. лв. Най-голямата сума е 1 млрд. лв. за Министерството на регионалното развитие и благоустройството по програма за саниране. Решението бе прието на вчерашно заседание на МС, седмица след като бяха гласувани други 730 млн. лева за държавния бюджет.

 

Капанът срещу Банско заложен

от Тома Белев преди 13 години

faximile-2

На цялата територия на Национален парк „Пирин” се въвеждат следните допълнителни забрани: строителство на нови и разширяване на съществуващи ски писти и съоръжения. Дословно това е записал Тома Белев в стария, но още действащ план за управление на Национален парк „Пирин”. През 2004 година Белев е участвал в написването на плана, като е разработил лично частта „Управленска структура, режими и норми”, показа проверка на „Труд”.

Братовчед на Дамла

призна за убийството

25-годишният Мехмед често извеждал детето на разходка

09-1

Първи братовчед на 7-годишната Дамла е задържан и обвинен за убийството й. 25-годишният Мехмед Г. Х. е направил самопризнания и снощи бе разпитан пред съдия. Трупът на Дамла бе открит в жилището й в неделя сутринта. На зловещата находка се натъкнала майка й Садет Муса (38 г.) , която се прибрала от нощна смяна.

 

Нека повече не създаваме

две Българии

илияна йотова

Интервю с вицепрезидента Илияна Йотова

 

 

 

 

Висок ръст и на заплатите, и на печалбата. Как се получава?

В годините на прехода е натрупана голяма несправедливост в заплащането на труда - анализ на проф. Стефан Стоилов

1011_2_217996

 

 

 

 

 

Допълнение към законите за защита на демокрацията

подкуп, корупция

Извънредните органи като този за борба са корупцията, може да доведат единствено до извращение над правосъдието и в крайна сметка до целофанова диктатура - коментар на Емил Спахийски

 

 

Едно момче на 70

филип трифонов

Силует на Филип Трифонов

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България