Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 4 януари 2018

Ревност и ДДС - водещи версии за труповете

в Нови Искър

01-2

Oфициалната версия за шесторното убийство в Нови Искър е отмъщение заради източване на ДДС чрез кухи фирми. Смята се, че с измамите се е занимавал бащата Неделчо Юнаков, съобщи вчера главният секретар на МВР Младен Маринов. Топченгета обаче коментираха пред „Труд”, че тази версия им се струва повърхностна. И че зад кървавата история накрая ще се появи зловещото лице на ревността. Според тях е необясним фактът, че жената Кети е качена насила в семейния джип и откарана в безлюдна местност на 3 км от къщата, където са екзекутирани останалите членове на семейството.

Гейбракът клати коалицията

Правителството прие Истанбулската конвенция

02_02

Признаването на “третия пол” и разрешаването на еднополови бракове разклатиха коалицията. Повод за разнобой в правителството стана приемането на Истанбулската конвенция на вчерашното заседание на Министерски съвет. След дълги спорове и остри дебати кабинетът взе решение да предложи на Народното събрание да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието на жени и домашното насилие. Това е т.нар. Истанбулска конвенция, която признава “третия пол” и налага още от детската градина децата да се съобразяват с това.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова пред “Труд”:

Строителството на метрото

върви по график

06-1

Изграждането на третия лъч на метрото в София се движи по график. Това увери пред “Труд” столичният кмет Йорданка Фандъкова. “Очаквам към края на 2019 г. отсечката от “Красно село” до “Горна баня” да бъде изпълнена”, обясни тя. Кметът призна, че строежът на метрото в квартал “Овча купел” създава затруднения с трафика. Тя призова гражданите към търпение, докато линията бъде изградена.

 

Вартоломей и Неофит

откриват с молебен Желязната църква

07_03

Двама патриарси – Вселенският Вартоломей и българският Неофит ще отслужат заедно молебен в обновената Желязна църква в Истанбул на 7 януари. Неофит ще бъде част от официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Освен Неофит в нея са включени и още двама представители на висшия клир – митрополитите Гавраил Ловчански и Наум Русенски. Още на 5 януари за Истанбул ще замине старозагорският митрополит Киприян, който има задачата да участва в последните приготовления за дългоочакваното откриване на ремонтирания храм.

Зелените ползват Пирин като трамплин към властта

str-15

Политически цели ясно личат зад протестите срещу развитието на зимния туризъм у нас, организирани от коалицията „За да остане природа в България“. Най-активни в социалните мрежи, където върви организацията, са хора от „екологичното“ обединение, които до един са неуспели кандидати за депутати на последните парламентарни избори от 26 март 2017 г. Тогава Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков, Борислав Сандов и още няколко души бяха в листите на Движение „Да, България“.

Ратификация ли? Ще почакате още малко...

11-01-kuti

Македонският парламент ще гласува договора с България най-вероятно в края на януари - анализ на Костадин Филипов

 

 

 

Пазете се

от кварталния психопат!

Цветеслава Гълъбова

Интервю с д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“

 

 

 

Полският препъни-камък на ЕС

10-01

Буря в чаша вода или прелюдия към нещо друго - коментар на Благовест Бенишев

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България