Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 25 януари 2018

Бързат за

2 февруари с Истанбулската конвенция

02-1

ГЕРБ бързат за 2 февруари с Истан­булската конвенция. Очаква се следващата седмица документът да бъде внесен за гласуване в зала. БСП обаче вкара в опасен капан партията на Бойко Борисов с вчерашното си искане за референдум. Това означава, че НС първо трябва да се произнесе по него. В противен случай, ако се избърза с гласуването на конвенцията, ГЕРБ ще демонстрират, че пренебрегват пряката демокрация.

 

След една година на „Дондуков” 2 Румен Радев отчете:

Парламентарната

република атрофира

04-1

“Парламентарната република атрофира. Парламентът се превръща в нотариат, който официализира решенията на правителството. Доверието към парламента е критично ниско”, заяви президентът Румен Радев на пресконференция с вицепрезидента Илияна Йотова по повод първата година от мандата им. Радев отбеляза, че Истанбулската конвенция взривила обществото, затова парламента трябва да проведе обществена дискусия по темата.

Тежка инсинуация

на зелените срещу българското правителство

Нено Димов в ЕП

Министерският съвет не е приемал след 29 декември 2017 г. решение, касаещо Плана за управление на НП „Пирин” - това отговарят официално от пресслужбата на кабинета на въпрос на „Труд”. Повод за запитването на вестника е фактът, че от два дни сайтовете „Дневник” и „Медиапул” разпространяват твърдението, че правителството е предложило да допълни решението си за частично изменение на действащия План за управление на Национален парк „Пирин”, като се впише „строеж на втора туристическа кабинкова линия”.

КЕВР следи

разговори и мейли за цената на тока

16-1

Комисията за енергийно и водно регулиране ще може да изисква записи на телефонни разговори и мейли на лица и фирми, които нарушават конкуренцията на енергийния пазар. Това предвиждат промени в Закона за енергетиката, качени за обществено обсъждане. Те целят да разширят правомощията на комисията заради изискване на европейски регламент от 2011 г., който обаче не беше транспониран в нашето законодателство, защото у нас нямаше енергийна борса.

Унгария приема закона “Стоп Сорос”

11-kuti

Днес почва общонационално обсъждане на законодателния пакет. Целта е да бъдат спрени неправителствени организации да използват предоставени на страната средства от ЕС за подкрепа на незаконната миграция анализ на д-р Радко Ханджиев, Bulgarian Press Pool-Budapest, специално за „Труд”

 

 

Борбата с корупцията не е само белезници

даниел драгомирВтора част на интервюто с румънския топрарузнавач полк. Даниел Драгомир

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България