Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 9 ноември 2017

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер в отговор на „Труд“:

България

е готова за еврозоната

2017_11_08_plenarno_zasedanie-3

„Възхищавам се на България!" - това бяха първите думи на председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер в отговор на въпрос на "Труд" към него и към премиера на България Бойко Борисов, изпълнила ли е страната ни критериите за въвеждане на еврото. Председателят на ЕК направи съвместно изявление с министър-председателя Бойко Борисов, еврокомисаря ни Мария Габриел след заседанието на правителството на България и Консилиума на еврокомисарите в Брюксел за старта на Европредседателството на страната ни от 2018 година.

В София спират

димящите коли, в Перник - не

04_01

Автомобилите от нов внос, които идват за първоначална регистрация в пункта на КАТ-София, ще бъдат проверявани за нормите на изгорели газове. Това става възможно, след като Столична община ще дари 7 уреда - газанализатори за коли на бензин, пропан-бутан и метан, плюс диманализатори - за МПС с дизелови двигатели.

 

Проф. Христов

се извини за „дебилите“

05_01

Червеният депутат Иво Христов, който внесе смут сред общественици и политици, определяйки като дебили 80% от българите, се извини за думите си. Видео от уикенда стана повод за избухването на скандала. От записа стана ясно, че в Раднево проф. Христов защитава тезата на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, която твърди, че Съветската армия е спасила българските евреи.

 

Нови 61 милионери

в България за година

16-1

Депозитите за над 1 милион лева се увеличават с 61 за година, показват данните на Българска народна банка. През септември те достигат 775 при 714 през същия месец на 2016 г.

Увеличават се и влоговете на бизнеса за над 1 млн. лева. През септември миналата година техният брой е бил 2694, а през тази - 3030.

 

Йоско от Сливен

излиза предсрочно от затвора

08-01

Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен излиза предсрочно от затвора, реши вчера съдия Александра Йорданова от Софийския градски съд (СГС). Той ще бъде свободен 4 месеца и 7 дни преди да е излежал присъдата си от 6 г., която получи за двойно убийство на пътя, но решението трябва да бъде потвърдено и от апелативния съд.

 

Отново за 10 ноември - свободата се оказа,

че има цена

11_kuti

Годишнината не е кръгла, но вече само историците й обръщат внимание - анализ на проф. Искра Баева

 

 

 

Ще приземим ли и “Спартан”-ите?

10_1

Няма реални стъпки за подписването на втори договор за поддръжка. Първият изтече преди повече от половин година. - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

Искам хората да виждат какво е направено

в Стара Загора

живко тодоров

Интервю с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров

 

 

 

 

Води се “мръсна война” срещу специализираното правосъдие

14_01

Диктатура на „агнешките главички“ и „черните лебеди“ в съдебната система е недопустима

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България