Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Горивата поевтиняха с 30 стотинки през март Цената на петрола не е била толкова ниска от 18 години

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 31 март 2020

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Вижте ареста на полицейските шефове, отмъкнали фиш с 12 000 лв. печалба (СНИМКИ, ВИДЕО)

МВР публикува снимки и видео от операцията на на Дирекция „Вътрешна сигурност“, при която бяха задържани двама висши полицаи, по обвинение, че са присвоили печалбата от тотото на самотна възрастна жена.

Разследването е започнало през януари тази година по повод жалба в Трето РУ-СДВР от възрастна жена, обект на джебчийска кражба в градския транспорт. Като слязла от превозното средство, тя установила, че от дамската й чанта липсва портфейлът с малко пари и тотофиш. При проверка след тиража, разбрала че печели сумата от 12 хил. лв., но сумата ще бъде изплатена в срок от 45 дни по посочена банкова сметка. Потърпевшата подала сигнал за кражбата, която е докладвана на зам. началника на Трето РУ. Той, в нарушение на служебните задължения я изпратил не по регламентирания деловоден ред, а на ръка с подписано от него писмо на свой колега, началник група в СДВР. Междувременно в тотализатора постъпило писмо от началник групата в СДВР с питане кой е спечелилият и каква е сумата, като в писмото е указано кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Категорично е установено, че зам. началникът на Трето РУ е депозирал печелившият фиш и собствената си банкова сметка, за да получи печалбата, разясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Заместник районният прокурор на София Иво Илиев съобщи, че СРП е сезирана за случая на 11 февруари и незабавно е образувано досъдебно производство, по което веднага са предприети интензивни действия съвместно със служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ . При претърсването на служебните помещения на двамата служители са иззети вещи и документи, като в кабинета на началник групата в СДВР е открита преписката по случая. Към момента на задържането им са извършени обиски, иззет е мобилният телефон на зам. началника на Трето РУ. По преценка на наблюдаващия прокурор е повдигнато обвинение на двамата по чл. 215 ал.1. С оглед високата обществена опасност на деянието, двамата са задържани за срок до 72 часа, съответно като извършител и помагач. Разследването продължава, като е вероятно да бъдат събрани доказателства и за други евентуални длъжностни престъпления, извършени от тях.

МВР чрез Дирекция „Вътрешна сигурност“ сътрудничи отлично с всички структури и в тази връзка директорът на СДВР изпрати сигнал за случая. В резултата на добрата съвместна работа със СДВР за много кратко време успяхме да документираме случая. В конкретния случай, потърпевшата, депозирала сигнала е възрастна дама в недобро финансово състояние, която сама се грижи за малко дете. Ръководителят от Трето РУ, който е в близки отношения с колегата си от СДВР си е позволявал да дава разпореждания на подчинени да подписват съставени от него документи във връзка с преписката. Установено е, че пострадалата е заявила в тотализатора за кражбата, но това не е спряло единият от задържаните да депозира фиша от свое име, допълни директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Стефчо Банков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.