Чуйте записи от разговори на Васил Божков с братята Боян и Цветомир Найденови и с баща им Стефан

С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. (Васил Божков, бел. ред.) и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза.

Това съобщиха от държавното обвинение.

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.

Три от файловете са частични записи от среща или срещи, на които се чуват гласовете на братята Боян и Цветомир Найденови (по-отчетливо) и на Васил Божков (по-далеч от микрофона). Четвъртият файл е частичен запис от телефонен разговор между Васил Божков и бащата на братята - Стефан Найденов (отново по-близо до микрофона).

Среща 1:

Среща 2:

Среща 3:

Разговор 4:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право