Вижте за какво КАТ ще глобява 1500 лв.

600 лв. става глобата за каране без книжка

С 1500 лв. глоба ще се наказва шофьор, който управлява пътно превозно средство с размери, маса или натоварване на ос, надвишаващи нормите, определени от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Същата санкция се предвижда за водач, който навлиза след пътен знак, забраняващ навлизането на моторно превозно средство с размери, маса или натоварване на ос над означените.

Това предвижда проектът за  нов Закон за движение по пътищата , публикуван за обществено обсъждане.

Който управлява пътно превозно средство с неукрепен товар в нарушение на изискванията, ще се наказва с глоба от 1500 лв. - при констатирани опасни неизправности при укрепването на товара, 1000 лв. - при констатирани значителни неизправности при укрепването на товара, 500 лв. - при констатирани незначителни неизправности при укрепването на товара.

Който шофира пътно превозно средство с опасни неизправности ще се глобява 500 лв., при констатирани значителни неизправности - 200 лв., при незначителни неизправности - 50 лв.

600 лв. става глобата за шофьор, който кара, без да има книжка или без свидетелството му да е за съответната категория. В момента за това се глобява от 100 до 300 лв.

Същата санкция се предвижда, ако книжката е взета за три тежки нарушения в рамките на две години , както и ако шофьорът е лишен от право да управлява МПС по съдебен и административен ред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България