Вижте какво остана от пламналия влак в Горна Оряховица (СНИМКИ)

Двама машинисти на товарен влак са с тежки обгаряния след като в неделя пизбухна пожар в композицията на товарна гара в Горна Оряховица. Огънят лумнал около 16,40 часа внезапно в 35-градусовата жега. Пламъците тръгнали от машинното отделение в локомотива, докато маневрирал. Той трябвало да прикачи 4 вагона зърновози, които били празни.

Горна Оряховица пожар влак

Ненадейно обаче лумнал огън. Машинистът /50 г/ и помощник машинистът /42 г/слезли от машината, за да видят откъде тръгват пламъците и да се опитат да ги изгасят. В същия момент обаче от силното нагряване гръмнала трансформаторната кутия и се разплискало врящо масло, което обляло железничарите. Това разказват очевидци на товарна гара и незабавно подали сигнал на тел. 112.

При злополуката се е получила взривна вълна, която е изхвърлила двамата машинисти на разстояние 2-3 метра от локомотива.

На място след минути пристигнали екипи на пожарната, полицията и линейки.

Горна Оряховица пожар влак

Пострадалите са откарани по спешност в областната болница във Велико Търново. След като им била оказана първа помощ, ранените са транспортирани в клиниката по изгария в болница "Пирогов" в София.

"Машинистите са пострадали тежко. Имат сериозни изгаряния", обясни лаконично шефът на хирургичното отделение в търновската болница д-р Божидар Ангелов.

"Пожарът на жп гарата е овладян. Тепърва ще се изясняват причините за произшествието", каза пред "Труд" кметът на Горна Оряховица инж.Добромир Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България