Вижте как ГДБОП разби брутална наркогрупа във Велико Търново (ВИДЕО, СНИМКИ)

Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на Велико Търново. В нея са участвали служители на ГДБОП, ОДМВР – Велико Търново, дирекция „Жандармерия“ и служители от бюрото по защита към главния прокурор. Акцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура. Подробности бяха съобщени на брифинг с главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, ръководителя на Специализирана прокуратура Иван Гешев и Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Досъдебното производство е образувано в началото на септември, съобщи прокурор Иван Гешев. Служителите на ГДБОП са започнали работа преди това. Неутрализирана е организирана престъпна група, занимавала се с наркотици, която по особено брутален начин е налагала монопол на дилърите.

Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и иззети наркотични вещества – марихуана, метаамфетамин и пико. Намерена е и подвижна лаборатория за производство на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им. В хода на акцията са задържани 15 участници в престъпната схема. Ръководителят на групата и неговият заместник са с криминални регистрации в полицията. Това е най-сериозната група, занимавала се с този тип дейност, на територията на Велико Търново, а може би и на региона, коментира още прокурор Гешев. Поясни, че на задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, съобразно ролята и участието им в организираната престъпна група.

"Служителите в сектор „Борба с организираната престъпност“ във Велико Търново показаха професионално познание на оперативната обстановка в региона", допълни гл. комисар Ивайло Спиридонов. Той обясни, че от 2014 година секторът има 4-5 реализации на сериозни групи за налагане на монопол на наркотични вещества във Велико Търново. Спиридонов допълни, че задържаната вчера група е извършвала изключително брутални насилия над дилъри, събрани са достатъчно веществени доказателства.

Главен комисар Младен Маринов даде висока оценка на постигнатия синхрон на работа с всички ангажирани институции. По думите му резултатите от този стил на съвместна работа са все по-добри. Главният секретар на МВР подчерта, че участието на прокурор „на терен“ допринася за по-лесното обезпечаване на досъдебното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право