Вижте как е мотивирана кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ (ДОКУМЕНТИ)

Факсимиле от дипломата на Сотир Цацаров за завършено с отличен успех Право в СУ „Св. Климент Охридски“

Документите за внесената вчера кандидатура на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ са публикувани днес на интернет страницата на Народното събрание.

Срещу предложението стоят имената на 17 депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и нечленуващия в парламентарна група Явор Нотев от „Атака“.

По закон към предложенията се прилагат подробни писмени мотиви за професионалните и нравствените качества на кандидатите и документи, доказващи изискванията за заемане на длъжността.

В 7-дневен срок от публикуването на кандидатурите всеки кандидат представя на комисията, която подготвя избора, писмена концепция за работата си като член на Комисията. В същия срок кандидатите представят декларация за несъвместимост и декларация за имущество и интереси по този закон.

В мотивите си народните представители са изтъкнали изводите от последния доклад на ЕК, според който мониторингът трябва да бъде прекратен, както и очакванията на Брюксел към българските институции, включително КПКОНПИ, „да спечелят общественото доверие и да си изградят репутация на независимост и професионализъм в работата“.

В дипломата на Сотир Цацаров за завършено Право в СУ „Св. Климент Охридски“ има само една петица – по Политикономия.

Други необходими документи, които Цацаров е представил: удостоверение за установяване на юридически стаж от Висшия съдебен съвет и свидетелство за съдимост от Районен съд – Пловдив, са издадени съответно на 11 и 12 ноември. Съдебните кадровици избраха повторно Иван Гешев за негов наследник като главен прокурор на 14 ноември.

Втората кандидатура за председател на КПКОНПИ е депутатът от „Воля“ Симеон Найденов, внесена от парламентарната група на партията.

Срокът за внасяне на предложения изтича днес.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.