Вижте кои къщи за гости ще връщат цялата евросубсидия за изграждането им

Снимка: Владимир Савов

Фонд „Земеделие“ публикува предварителен списък на бенефициерите, построили къщи за гости с европейски пари, срещу които е открито производство за налагане на 100% санкция заради констатирани нарушения. Списъкът е актуален към 15 номеври 2019 г. и може да бъде изтеглен от сайта на ДФЗ.

Преди дни от фонда съобщиха, че ще си търсят общо 43,1 млн. лв. от нарушителите.

До момента са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лв. От тях 158 проекта са с наложена пълна санкция от 100% за общо 43,1 млн. лв. Останалите 95 проекта са с частична санкция, която възлиза на 3,3 млн. лева, уточниха от ДФЗ.

Припомняме, че по разпореждане на земеделския министър през юни тази година бяха проверени всички проекти, получили финансиране за изграждане на къщи за гости по ПРСР 2007-2013 г., за които 5 годишния период на мониторинг не беше изтекъл. Екипите на ДФ „Земеделие“ са проверили общо 295 къщи за гости. От тях 288 проекта са били в период на мониторинг. Общата субсидия за всички 288 къщи за гости възлиза на 81 млн. лв.

Публикуваният на сайта на ДФЗ слисък включва 158 обекта, собствениците на които ще трябва да връщат цялата получена субсидия за изграждането им. Най-високите санкции са в размер на малко над 391 хиляди лева. Вижте пълния списък ТУК (.xlsx)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции