Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

Вижте кои са най-големите корпоративни данъкоплатци

Десетте най-големите корпоративни данъкоплатци за 2015 г. (подредени от 1 до 10) са “Юробанк България”, Централна кооперативна банка, “Лукойл Нефтохим Бургас”, “Уникредит Булбанк”, “Аурубис България”, НЕК, “Алианц банк България”, “Лукойл България”, “Банка ДСК” и “Сосиете Женерал Експресбанк”.

Това сочи справка на Министерството на финансите в отговор на въпрос от парламентарния контрол на депутатите Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев, връчен в последния ден на 43-ото НС.

За 2016 г. към момента не може да бъде предоставена информация, тъй като все още не е изтекъл срокът за подаване на годишните данъчни декларации, посочват от финансовото ведомство.

За 2014 г. най-големите корпоративни данъкоплатци са: “Юробанк България”, “Лукойл Нефтохим Бургас”, “Аурубис България”, “Централна кооперативна банка”, “Лукойл България”, НЕК, “Уникредит Булбанк”, “Банка ДСК”, “Булгаргаз” и Джи Пи Презастраховане”.

Данните за конкретния размер на декларираните приходи, печалбата им и платения от тях корпоративен данък са данъчна и осигурителна тайна, напомнят от финансовото министерство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. да не забравяме, че една от причините виденов да падне беше, че се опита да накара лукойл да внася печалбата и плаща данъците в бюджета… а после дойде радващият се на всенародна и международна подкрепа и протеже на луканов – демократът костов и го продаде на руснаците.

  2. Само за сведение, правителството на Виденов падна защото не можеше да обслужва външния дълг, за което самият Виденов нямяше персонална вина, но всички негови министри крадяха яко. За разлика от Жан, който нищо не открадна. Например Румен Гечев беше един от виновниците за краха, а сега отново се изживявя като икономист, мераклия да се упражнава отново, разчитайки на късата памет на електората. А относно Лукойл, който се интересува, може да разбере кой е истинския собственик…

    1. Аз не обсъждам причините, а споменавам една от тях, имаща отношение към написаното в статията – за най голямата фирма данъкоплатец в България.

  3. Жан Виденов е един идеалист,нарочен от своите съпартийци за жертвено агне.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.