Вижте къде ще се срещнат и вечерят лидерите от ЕС и Западните Балкани тази вечер (СНИМКИ)

Снимка: Цветан Томчев

В залите на център "Джон Атанасов" в София Тех парк бяха представени за журналисти залите, където днес ще се проведат работните срещи и вечерята на евролидерите. В 19 часа премиерът Бойко Борисов ще посрещне официално колегите си от Европейския съвет.

На срещата ще присъстват държавни и правителствени ръководители на 28-те страни-членки на ЕС както и колегите им от страните на Западните Балкани.

В едната от залите е поставена десетметрова бяла, елипсовидна маса за работната вечеря. В единия край на салона пък има карта на България с венец от 28 звезди на страните членки на ЕС, а на отсрещната стена е изобразен изпъстрен килим с буквите от глаголицата и кирилицата. Върху двете други страни на салона, на бели

завеси висят огромни текстилни пана със стилизирани български народни шевици. Подът на залата е застлан със син килим, който до довечера ще бъде с фабричното си целофаново, предпазно покритие.

В средата на салона за вечеря домакините са поставили две огромни кошници с по 100 български рози.

В съседство е устроена друга зала, в която има коктейлни маси и интерактивни стени, на които ще върви мултимедийна прожекция с изображенията на картини от

български класици.

Текст и снимки: Цветан Томчев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика