Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Вижте наградените в конкурса „Икономика на светло“

Наградените в трите категории на конкурса "Икономика на светло". Снимка Денислав Стойчев

Националната агенция за приходите беше отличена с наградата „Икономика на светло“ за 2016 г. на Асоциация на индустриалния капитал в България. Вестник „Труд“ е медиен партньор на събитието, което се проведе в столичния хотел „Балкан“. Специален гост на него беше премиерът Бойко Борисов. „Тенденцията на изсветляване на българската икономика не само се запазва, но и се разширява. България с бързи крачки излиза от групата на страните с голям дял на сивата икономика“. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в началото на церемонията.

Това се дължи не на последно място на факта, че премиерът пое като личен ангажимент борбата със сивата икономика, допълни Велев.Той връчи наградата на изпълнителния директор на проходната агенция Галя Димитрова. „Трябва двамата с Бойко Атанасов (предишният директор на НАП, а в момента заместник-министър на финансите) да я получим. Насърчаването на доброволното спазване на правилата е основен принцип на лотарията на НАП, каза Димитрова.

НАП получи наградата за организираната Лотария с касови бележки, в която гражданите участваха с фискалните бонове на закупени от тях стоки и услуги. Целта на Лотарията беше да се популяризира сред обществото важността на издаването на касов бон като начин за предотвратяване на сиви практики като укриването на обороти от търговците. Друга полза е повишаването на разбирането сред гражданите, че издаденият документ за закупени стоки и услуги може да служи не само за фискални цели, но и като основание за предявяване правото на рекламация при неудовлетвореност от предоставена стока или услуга.

Институтът за пазарна икономика спечели наградата „Икономика на светло“ в категорията за личност или организация, допринесла за ограничаване на неформалната икономика.
Лично премиерът Бойко Борисов връчи наградата на Десислава Николова, главен икономист на ИПИ. „Колкото по-малко сива икономика има, толкова по-здравословна е средата и има повече възможности за намаляване на данъците“, заяви Николова.

Отличието за института е за активна позиция и редица изследвания и анализи на икономически политики, водещи до ограничаване и превенция на неформалната икономика. Номинацията на Института за награда „Икономика на светло“ е и за поредицата от изследвания и анализи, предлагащи решения в икономиката, които да елиминират мотивите на предприемачите за прилагане на „сиви“ и неформални икономически практики.

Журналистът Ивайло Лаков от телевизия Bloomberg – България спечели в категорията за журналист и медия, допринесла за промяна на обществените нагласи към сивата икономика.
Отличието е за обективно поднесена ежедневна икономическа информация и теми, свързани с ограничаване на неформалната икономика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.