Вижте на кого бяха "прекръстени" улици в София

"Заслугите" на Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев, Гриша Ганчев, Цветан Василев и Иван Костов описани по фасади на ключови места

Фасади около ключови ключови места в София - Министерството на здравеопазването, Централния софийски затвор, централата на фалиралата Корпоративна търговска банка, Българската търговско-промишлена палата, ул. „Иван Вазов“, осъмнаха с табели на улици, "прекръстени" на бизнесмените Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев, Гриша Ганчев, Цветан Василев, както и на Иван Костов, съобщи "Блиц". Към основните табели има и допълнителни, описващи накратко "заслугите" им.

 

Ето какво гласят някои от тях:

Улица "Цветан Василев"

1507879729-331Цветан Василев е бивш български банкер, подсъдим за аферата "КТБ". По подобие на финансовия спекулант Бърни Мадоф, той превърна КТБ в пирамида и източи милиарди от парите на депозантите на банката. След избухването на аферата избяга от българското правосъдие. Вече 3 години се крие в Белград откъдето за втори път ограбва вложителите в КТБ и държавата, като вече открадна "Петрол" и се опитва да направи същото с "Дунарит".

 

 

Улица "Иван Костов"

1507880960-338Иван Костов е бивш министър-председател на България и баща на българската олигархия и задкулисие. Последовател на Андрей Луканов, той е двигателят на бандитската РМД приватизация, чрез която обезкърви икономиката на страната и раздаде за жълти стотинки на свои приближени предприятия за 20 млрд. лева. Създател е на редица политически ГМО-проекти, а сред продуктите на Драгалевската лаборатория е "Да, България".

 

 

Улица "Иво Прокопиев"

1507879691-332Иво Прокопиев е български олигарх, тартор на кръга "Капитал" и собственик на издателската групировка "Икономедия", натрупал милионите си на гърба на всички граждани на страната, надувайки сметките им за ток в продължение на години с фотоволтаиците си. Подсъдим е за аферата "Евиен", ужилила българските пенсионери с 90 млн. лева. Протеже на Иван Костов, получава първото си предприятие "Каолин" за жълти стотинки. Създател на фабриката за фалшиви новини, имаща за цел да манипулира гражданите на страната на принципа на пропагандата на Гьобелс - с клевети и лъжи.

Улица "Огнян Донев"

1507879645-333Огнян Донев е български олигарх и собственик на "Софарма". Построи фармацевтичната си империя за сметка на здравето на всички граждани на България. През годините компанията бе уличавана в редица афери, в това число и че обира болниците с по 200 млн. лева на година. Донев е подсъдим за укриване на данъци. Издател на сайт и списание, имащи ключова роля във фабриката за фалшиви новини, създадена от Иво Прокопиев и олигархичния кръг "Капитал".

 

Улица "Сашо Дончев"

1507879774-335Сашо Дончев е газов барон и собственик на "Овъргаз" - дружеството, с което в продължение на десетилетие и половина стоя на входа и на изхода на тръбата за синьо гориво от Русия, смучейки по милиард на година от българската хазна и гражданите на държавата. Издател е на вестник, който е част от фабриката за фалшиви новини, създадена от Иво Прокопиев и олигархичния кръг "Капитал". Бивш партньор е на Андрей Луканов, а до края на 2015 г. Дончев е познат и като момчето на "Газпром" у нас. Основен виновник за шоковото увеличение на цените на парното и топлата вода, направено от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) през пролетта на тази година. Заради умишлено допуснато в полза на Сашо Дончев "пропуск" на Комисията, България е застрашена от глоба от Брюксел в размер на 200 млн. евро.

 

Улица "Гриша Ганчев"

1507879751-334Гриша Ганчев е сред малцината оцелели ъндърграунд герои на бандитския преход в България. Родом от ловешкото с. Микре, бившият борец и собственик на групировката "Литекс" през последните години се утвърди като момче за всичко на подсъдимия за източването на милиарди от КТБ Цветан Василев. Ганчев открадна "Петрол" и активи за 400 млн. лева, финансирани от фалиралата от Цветан Василев банка. Ловешкият олигарх е подсъдим за данъчни престъпления по т.нар. "Захарна афера".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България