Вижте постиженията на европредседателството ни в 3 минути (ВИДЕО)

Ново видео представя постиженията на България по време на европредседателството.

Работата през последните шест месеца и напредъкът по досиетата са обобщени в четвъртия и последен видеоклип за председателството, съобщиха от Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

В триминутният клип са събрани постиженията по четирите приоритета, които България си постави за периода начело на Съвета на Европейския съюз:

- Бъдещето на Европа и младите хора;

- Стабилна и сигурна Европа;

- Цифрова икономика и умения на бъдещето;

- Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани.

В продължение на половин година страната ни беше основен посредник и двигател при взeмането на решенията от европейския дневен ред. През тези шест месеца българските министри и експерти водиха над 1900 заседания в София, Брюксел, Люксембург и Страсбург.

Само в София, с помощта на доброволците за председателството, бяха посрещнати над 34 000 делегати. Страната ни работи усилено по всички теми по пътя към единна, сигурна и дигитална Европа.

Като едно от най-големите постижения във видеото е представена Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се проведе в столицата на 17 май. Тогава европейските лидери приеха Декларацията от София, към която се присъединиха партньорите от Западните Балкани. Срещата създаде солидна основа за подкрепа и свързаност в региона.

Българското председателство на Съвета на ЕС: Какво постигнахме from EU2018BG on Vimeo.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България