Вицепремиерът на Северна Македония: Търговският ни обмен с България се е увеличил с 15%

Премиерът Борисов се срещна с американския посланик в Гърция

Боил Банов: Злонамерено е изпуснат срокът за обжалване на делото за ремонта на Ларгото

Научна фантастика по японски Lexus LF-30 Electrified е електрически концепт с 540 конски сили

Старец пострада при катастрофа

Боян Магдалинчев: Имаше излишно разтакаване във времето за избора на главен прокурор

Какво ще стане ако КАТ и ДАИ се обединят?

Трите лица на Хонда – играч, селекционер и президент все в различни отбори

Даниела Дариткова: Наблюдава се драстично увеличение на броя на ползваните болнични

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред „Труд“: НАТО има проблеми, но не е с “диагнозата” от Макрон

Съвременните въглищни централи гарантират прехода към нискоемисионна енергетика Дългосрочните договори са една от формите на механизмите за капацитет

Ердоган: САЩ грешат, като настояват Турция да се откаже от С-400

Н.Пр. посланикът на Куба пя и танцува с Йорданка Христова за 500-годишнината на Хавана (СНИМКИ)

Израелската армия нанесе нови удари срещу Ивицата Газа

Вижте какво ще е времето днес

Вижте решенията, заради които прокуратурата разпитва министри

„Установихме как е минала писмената процедура за решението от 28 май и обясних както обикновено”, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова, след като беше разпитана от следствието по разследванията за договори за ваксини в Турция.
Справка в системата за правна информация на Министерския съвет показва кое е въпросното решение. То е под номер 373 с предмет „Одобряване на проекти на споразумения за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция“.

373
Факсимиле от решение №373 от 28 май 2015 г. на Министерския съвет

Текстът му гласи, че на основание чл. 9, ал. 2 и 3 и чл. 17 от Закона за международните договори на Република България Министерският съвет решава следното:

1. Одобрява споразуменията за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция като основа за водене на преговори.

2. Упълномощава извънредния и пълномощен посланик на Република България в Република Турция Красимир Тулечки да подпише споразуменията по т. 1 от името на правителството на Република България.

3. Дава съгласие споразуменията по т. 1 да влязат в сила от датата на подписването им без последващо утвърждаване.

Вносител е министър председателят Бойко Борисов.

663
Факсимиле от решение №663 на Министерския съвет от 31 август 2015 г.

В системата е отбелязано, че решението е изменено от решение №663 от 2015 г. То е взето на 31 август 2016 г., вносител отново е министър-председателят Бойко Борисов и представлява следната корекция – записано е, че в отсъствието на Красимир Тулечки споразуменията се подписват от временно управляващия Посолството на Република България в Република Турция“.

Отделно съществува и трето решение по темата – от 14 декември 2015 г. с вносител премиера Борисов, което гласи следното:

1. Одобрява проекта на Споразумение за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция, с което правителството на Република България дарява на правителството на Република Турция 1 милион дози (50 000 ампули по 20 дози) ваксина срещу туберкулоза – Microbacterium bovis BCG, като основа за водене на преговори.

2. Одобрява проекта на Споразумение за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция, с което правителството на Република Турция дарява на правителството на Република България 40 000 дози комбинирана петкомпонентна ваксина за деца (ваксина за дифтерия, тетанус, коклюш – ацелуларна компонентна, полиомиелит – инактивирана, хемофилус инфлуенце тип Б – абсорбирана), като основа за водене на преговори.

3. Упълномощава министъра на здравеопазването да подпише споразумението по т. 1 от името на правителството на Република България при условие за последващо утвърждаване.

4. Упълномощава министъра на здравеопазването да подпише споразумението по т. 2 от името на правителството на Република България и дава съгласие споразумението да влезе в сила от датата на подписването му.

977
Факсимиле от решение №977 на Министерския съвет от 14 декември 2015 г.

Към това решение се приложени и проекти за споразумения с турската страна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ха, без последващо утвържадаване влизало в сила. Толкова им пука за здравето на бебетата.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.