Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Вижте решенията, заради които прокуратурата разпитва министри

„Установихме как е минала писмената процедура за решението от 28 май и обясних както обикновено”, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова, след като беше разпитана от следствието по разследванията за договори за ваксини в Турция.
Справка в системата за правна информация на Министерския съвет показва кое е въпросното решение. То е под номер 373 с предмет “Одобряване на проекти на споразумения за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция”.

373
Факсимиле от решение №373 от 28 май 2015 г. на Министерския съвет

Текстът му гласи, че на основание чл. 9, ал. 2 и 3 и чл. 17 от Закона за международните договори на Република България Министерският съвет решава следното:

1. Одобрява споразуменията за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция като основа за водене на преговори.

2. Упълномощава извънредния и пълномощен посланик на Република България в Република Турция Красимир Тулечки да подпише споразуменията по т. 1 от името на правителството на Република България.

3. Дава съгласие споразуменията по т. 1 да влязат в сила от датата на подписването им без последващо утвърждаване.

Вносител е министър председателят Бойко Борисов.

663
Факсимиле от решение №663 на Министерския съвет от 31 август 2015 г.

В системата е отбелязано, че решението е изменено от решение №663 от 2015 г. То е взето на 31 август 2016 г., вносител отново е министър-председателят Бойко Борисов и представлява следната корекция – записано е, че в отсъствието на Красимир Тулечки споразуменията се подписват от временно управляващия Посолството на Република България в Република Турция“.

Отделно съществува и трето решение по темата – от 14 декември 2015 г. с вносител премиера Борисов, което гласи следното:

1. Одобрява проекта на Споразумение за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция, с което правителството на Република България дарява на правителството на Република Турция 1 милион дози (50 000 ампули по 20 дози) ваксина срещу туберкулоза – Microbacterium bovis BCG, като основа за водене на преговори.

2. Одобрява проекта на Споразумение за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция, с което правителството на Република Турция дарява на правителството на Република България 40 000 дози комбинирана петкомпонентна ваксина за деца (ваксина за дифтерия, тетанус, коклюш – ацелуларна компонентна, полиомиелит – инактивирана, хемофилус инфлуенце тип Б – абсорбирана), като основа за водене на преговори.

3. Упълномощава министъра на здравеопазването да подпише споразумението по т. 1 от името на правителството на Република България при условие за последващо утвърждаване.

4. Упълномощава министъра на здравеопазването да подпише споразумението по т. 2 от името на правителството на Република България и дава съгласие споразумението да влезе в сила от датата на подписването му.

977
Факсимиле от решение №977 на Министерския съвет от 14 декември 2015 г.

Към това решение се приложени и проекти за споразумения с турската страна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ха, без последващо утвържадаване влизало в сила. Толкова им пука за здравето на бебетата.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.