Вижте СНИМКИ и ВИДЕО от ареста на Митьо Очите в Турция

Седемте българи, задържани с него при спецакция, бяха предадени късно снощи у нас, сред тях е и общинският съветник Бенчо Бенчев

Появиха се снимки и видео на задържания Димитър Желязков по прякор Очите бе задържан в хотел в Истанбул. Те са разпространени от haberturk.com. Заедно с него бяха задържани още седем души .

Те били отседнали заедно с Очите в хотел "Рамада" на площад "Таксим" в Истанбул. Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наета от общинският съветник в Бургас Бенчо Бенчев. Там бил и бившият депутат Несрин Узун. В момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадицията му в България.

То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне. Припомняме, че седемте българи, задържани с него при спецоперацията, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево".

Междувременно, говорителят на главната прокуратура, Румян Арнаудова потвърди: „Две от задържаните лица в Истанбул са Бенчо Бенчев – зам.-председател на Общинския съвет в Бургас и Несрин Узун - бивш народен представител и бивш кмет на община Руен. Димитър Желязков не е сред 7-те лица, предадени на българското МВР. 7-те души са изведени принудително с полицейски заповеди за принудително извеждане от територията на Турция, те не са обявяване за издирване", коментира Анраудовa, предаде "Канал 3". Тя уточни, че по отношение на Димитър Желязков, е стартирала процедура по линия на международно сътрудничество, тъй като той е обявен за издирване с Червена бюлетина на „Интерпол“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право